Acasa » Stiri » Mercedes SL 65 AMG Black Series de la MKB

Mercedes SL 65 AMG Black Series de la MKB

Postat in 23 august 2010
/
Comments are off for this post

Nu stim exact cine si-ar putea dori mai multi cai de la un SL 65 AMG Black Series, insa e clar ca baietii de la MKB nu s-ar fi agitat sa-l transforme intr-un rival pentru Eurofighter Typhoon daca cineva (cu multi, multi bani) nu le-ar fi cerut-o.

OK, probabil ca nu va intrece mandria aviatiei militare europene, dar, gratie motorului V12 impins la 1.000 CP si 1.300 Nm, nici lamentabil nu va fi.

Asadar, Mercedes-ul din imagine (botezat sugestiv P 1000) are o “herghelie� la fel de numeroasa ca cea a lui Bugatti Veyron, dar un cuplu superior; din pacate, transmisia automata cu cinci trepte si tractiunea spate impiedica obtinerea unor acceleratii similare cu ale bolidului francez.

Probabil, pentru 1% dintre milionarii lumii, aceasta ar putea fi o problema; tocmai de aceea, MKB se bazeaza pe nepasarea celorlalti 99% atunci cand anunta un 0-100 km/h in 3,6 secunde si un 0-300 km/h in 21,5 secunde. Viteza maxima nu a fost inca determinata, insa germanii estimeaza ca noua vedeta a garajului lor poate atinge usor 370 km/h.

Pretul conversiei din SL 65 AMG Black Series in P 1000 este unul substantial – 116.800 de euro cu TVA –, insa, chiar si adaugand pretul vehiculului-donator, totalul este mult inferior sumei necesare pentru un Veyron. Merita sa pierzi o liniuta, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed