Acasa » Stiri » Honda Jazz Hybrid, debut virtual inainte de Paris

Honda Jazz Hybrid, debut virtual inainte de Paris

Postat in 25 august 2010
/
Comments are off for this post

Japonezii in general si Honda in special nu se dau in vant dupa motoare diesel, insa compenseaza cu varf si indesat lipsa unei activitati intense in sectorul “motorinelor� printr-o adevarata pasiune pentru propulsii hibride.

Nu conteaza forma si marimea “ambalajului� – important este ca, din cand in cand, masina sa poata functiona 100% ecologic; ei bine, exact acest obiectiv nu va fi indeplinit de catre noul Jazz Hybrid.

Motivul? Sub capota micului MPV a fost implementat sistemul hibrid oferit de Honda si pe CR-Z, botezat IMA (Integrated Motor Assist). Acesta este de tip “mild-hybrid�, ceea ce inseamna ca agregatul electric il ajuta pe cel termic in momentul in care soferul apasa hotarat pe acceleratie, singurul sau rol ecologic fiind acela de recuperare a energiei pierdute prin franare.

Cu alte cuvinte, Jazz Hybrid nu poate rula in modul full electric asa cum o face Toyota Prius si, daca ne intrebati pe noi, asta e o mare problema in conditiile in care masina va fi mult mai scumpa decat versiunea “clasica� (se vorbeste de un pret cu peste 3.700 de euro mai mare).

Noroc ca sunt destui actori care nu se impaca cu designul lui Prius…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed