Acasa » Stiri » Lexus IS facelift: primele imagini

Lexus IS facelift: primele imagini

Postat in 27 august 2010
/
Comments are off for this post

Cu varianta modernizata a sedanului de clasa medie Lexus vom face cunostinta peste cinci saptamani la Paris, insa japonezii, printr-un prim set de fotografii oficiale, au tinut sa ne atraga atentia asupra masinii inca de-pe acum.

La o prima vedere, schimbari sunt putine; la o privire mai atenta, vei descoperi treptat ca “noul IS� are o bara de protectie altfel desenata, un calandru modificat si patru roti cu jante dolofane, cu diametrul de 18 inch. Si asta e doar inceputul.

Asadar, micile surprize continua si in habitaclu, acolo unde Lexus a intinerit putin atmosfera cu un decor ceva mai tineresc, insa pe noi ne intereseaza marile surprize. Iar IS, slava Domnului, are una cat casa: noul turbodiesel de 2,2 litri, 150 CP si 340 Nm, sosit sa inlocuiasca agregatul de 177 CP si 400 Nm.

Freaca-te la ochi cat vrei, rezultatul va fi acelasi: desi are aceeasi cilindree si o tehnica mai moderna – camera de combustie cu design modificat, injectoarele piezo-electrice de ultima generatie si turbina cu geometrie variabila special creata pentru a furniza cuplu la turatii joase sunt doar cateva dintre imbunatatirile propuse –, motorul care va sta din octombrie sub capota lui IS 200d are performante mai slabe decat cel de azi.

In contrapartida, noul diesel este mai economic si mai “atent� cu mediul inconjurator, consumand doar 5,1 litri de motorina la 100/km (5,6 l/100 km inainte) si emitand doar 134 g de CO2 per km (148 g de CO2 per km inainte). De fapt, prin intermediul mapei de presa, niponii insista foarte mult pe caracterul “verde� al inimii de metal cu aprindere prin compresie, incercand parca sa distraga atentia de la deficitul de performanta (vechiul IS 220d facea suta in 8,9 secunde, in timp ce IS 200d o va face in 10,2 secunde).

Daca le va iesi sau nu pasenta, vom vedea in lunile care urmeaza; intre timp, daca ni te alaturi in clubul oamenilor deranjati, iti vindem un pont: desi va fi mai economic ca-n prezent, V6-le pe benzina de pe IS 250 va dezvolta aceiasi 208 CP si 252 Nm. Deci, se poate…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed