Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Carroll Shelby pregateste un Mustang de 1.000 CP?

Fabrica de zvonuri: Carroll Shelby pregateste un Mustang de 1.000 CP?

Postat in 31 august 2010
/
Comments are off for this post

La evenimentul care va marca retragerea sa din activitate, marele Carroll Shelby ar putea sustine un discurs la fel de lung ca intreaga sa cariera sau… ar putea spune totul rotind o cheie de contact in butucul unui Mustang GT500 twin-turbo.

Noi preferam, evident, cea de-a doua solutie, dar pentru ca acest scenariu SF sa se transforme intr-un reality-show de calitate, trebuie ca si restul celor implicati sa inteleaga sensul unui pony-car de 100.000 de $.

Sigur, in conditiile in care asfaltul soselelor din Statele Unite este turtit zilnic de muscle-car-uri custom cu peste o mie de cai sub capota, un atare Mustang nu ar fi tocmai iesit din peisaj; totusi, ca si produs inclus oficial in catalogul Ford, el ar trebui sa fie mai mult decat un bolid care rezista cativa zeci de kilometri. Iar asta implica costuri mai ridicate decat cele aferente producerii unui GT500 obisnuit.

Pe hartie, reteta suna periculos de simpla, cel putin in comparatie cu o uzina precum Veyron (care, nu-i asa, are tot 1.000-si-ceva-de-cai): motor V8 twin-turbo de 5,4 litri, cutie de viteze manuala cu sase trepte, rezervor separat pentru combustibil de curse, suspensii Ford Racing, frane produse in colaborare cu specialistul Baer si un roll-cage prins in 10 puncte. La astea mai adaugi un kit aerodinamic extrem (aripi wide-body, jante Alcoa de 20 de inch si o imensa priza de aer sapata in capota) si o garnitura usoara cu elemente din fibra de carbon, dupa care poti servi preparatul fierbinte.

De prisos sa mai mentionam ca e, ehem, iute rau…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed