Acasa » Stiri » Mazda si-a “pictatâ€? viitorul; in rol de sevalet, conceptul Shinari

Mazda si-a “pictat� viitorul; in rol de sevalet, conceptul Shinari

Postat in 1 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Memoreaza fiecare muchie si curba a prototipului Shinari, da la o parte tot ceea ce bunul-simt iti spune ca e SF si foloseste elementele ramase astfel incat sa rezulte o noua masina.

Foarte probabil, ea va semana ca doua picaturi de apa cu un oarecare model Mazda din viitorul apropiat, perioada in care produsele fabricantului japonez vor fi se pare, mai savuroase decat o portie de melon glace.

Dezvaluit in cadrul unui eveniment privat organizat la Milano, splendidul coupe cu patru usi a rezultat in urma muncii a trei studiouri de design – centrele Mazda din Germania, Statele Unite si, evident, Japonia –, recomandandu-se drept primul reprezentant al noului curent stilistic Kodo.

In japoneza, Kodo inseamna “sufletul miscarii� – doar nu te asteptai la ceva mai putin filozofic, nu? –, iar cele trei cuvinte-cheie care au stat la baza definirii sale sunt “viteza�, “tensiune� si “fascinatie�. Spre deosebire de Nagare, a carui principala trasatura erau liniile extrem de fluide, Kodo se apropie mai mult de conceptul de arta organica, estetii japonezi folosind limbajul pentru a exprima formele inspirate de natura intr-un mod mult mai energic.

Te-am bagat in ceata? Atunci lasa oricare din fotografiile de mai jos sa rosteasca cele 1.000 de cuvinte. Cu siguranta, vor fi mai interesante decat orice lant de metafore si epitete pretentioase ar putea cineva sa construiasca…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed