Acasa » Stiri » VW va construi o noua fabrica in Mexic

VW va construi o noua fabrica in Mexic

Postat in 24 septembrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca vrea sa devina cel mai mare producator auto mondial, Volkswagen – in prezent numarul unu european – trebuie sa devina unul dintre jucatorii importanti din America de Nord; pentru asta, are nevoie de extinderea retelei de productie, ce va incepe odata cu ridicarea uzinei de la Chattanooga.

Acolo, germanii vor produce noul Passat dedicat clientilor americani, masina urmand a fi echipata cu motoarele produse de catre… noua fabrica din Mexic.

Este vorba despre o facilitate de productie care va fi inaltata in incinta unei platforme industriale din Silao, statul Guanajuato (centrul Mexicului), VW urmand a cheltui in acest sens circa 550 de milioane de $.

Uzina va fi terminata in 2013 si, in modul “full power�, va putea asambla in jur de 330.000 de motoare pe an. Forta de munca va masura in jur de 700 de oameni, insa agregatele nu vor lua doar drumul Statelor Unite: o parte dintre ele vor fi livrate fabricii din Peublo, unde nemtii construiesc modele Jetta (pentru nord-americani) si New Beetle (pentru sud-americani).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed