Acasa » Stiri » Al treilea Opel Zafira: informatii noi

Al treilea Opel Zafira: informatii noi

Postat in 11 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Opel va introduce cea de-a treia generatie a modelului Zafira la urmatoarea editie a Salonului Auto de la Frankfurt, ce va avea loc in toamna anului viitor.

Asta inseamna aproape un an in “limba� unui calendar obisnuit si… poimaine in cea a calendarului “spionilor� auto, care au facut tot posibilul pentru a smulge cateva informatii despre noul monovolum. Si au reusit.

Potrivit celor de la AutoBild, noul Opel Zafira va fi sensibil mai mare decat masina din zilele noastre, urmand a se incadra intr-un hexaedru de 4,69 x 1,82 x 1,69 m (asadar, va fi mai lung cu 21 cm, mai lat cu 2 cm si mai inalt cu 5,5 cm decat Zafira B). In consecinta, habitaclul va fi mult mai spatios, scaunele de pe randul al doilea si al treilea beneficiind de cea mai mare atentie in acest sens (nu va lipsi sistemul Flex-7, ce permite locurilor din spate sa se plieze dintr-o singura miscare).

Opel promite si o serie de imbunatatiri la nivelul calitatii materialelor, precum si un design premium, inspirat de cele ale lui Astra si Insignia; asta nu inseamna, pe de alta parte, ca exteriorul va fi neglijat: look-ul noii Zafira va avea o puternica tusa sportiva, amplificata si de prezenta unei parti frontale a la Ampera.

Gama de motorizari va fi, in schimb, una cat se poate de conventionala: cu exceptia top-modelului pe benzina de 180 CP, mai toate motoarele vor fi setate pe modul eficienta. Dispozitia este in special valabila pentru membrii castei diesel (ale caror puteri vor varia intre 110 si 160 CP), care, in viitor, vor fi ajutati in misiunea lor de catre transmisii robotizate cu dublu ambreiaj.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed