Acasa » Stiri » Corvette Z06 de la Romeo Ferraris

Corvette Z06 de la Romeo Ferraris

Postat in 11 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Stim sigur ca Romania nu este o tara care sa se mandreasca cu foarte multi posesori de Corvette Z06, dar noi o sa dam anuntul oricum: daca ai in batatura o asemenea masina si te bate gandul sa o modifici, trebuie sa stii ca, in afara de Geiger si cele trei catraliarde de tuneri americani, mai exista inca un loc in care-ti poti lasa masina pentru o transformare completa.

Adresa este Via Lambro, Nr. 33, Opera, Milano, iar numele “doctorului� de serviciu este Romeo Ferraris.

Creatorul lui “Millinio� (un motor de 1.000 cmc derivat din cel al lui FIAT 126, capabil sa dezvolte 136 CP la 11.300 rpm) se ocupa de majoritatea modelelor fabricate in Cizma dar, cand si cand, demonstreaza ca nu este strain de conceptiile altora. Si ce dovada mai buna putem oferi in acest sens, decat un Corvette Z06 suficient de puternic incat sa reaminteasca tuturor ca, odinioara, el era sef printre versiunile C6.

In caz ca ai uitat, Z06 poseda un V8 de sapte litri si 512 CP, care abia asteapta intariri pentru a dezlantui iadul asupra anvelopelor spate. Ei bine, Romeo Ferraris tocmai i-a intins o mana de ajutor sub forma unui kit Vortec, al carui compresor mecanic, intercooler din aluminiu si set de injectoare cu debit marit au dus totalul hergheliei la 677 de capete (cuplul maxim a “sarit� si el cu 186 Nm, pana la 823 Nm).

Bestia este capabila sa accelereze pana la 100 km/h in numai 3,3 secunde si sa ajunga la o viteza maxima de 340 km/h, iar daca nu ar fi existat sistemul de franare cu discuri de 380 mm pe fata si 345 mm pe spate (kit instalat, de asemenea, de atelierul milanez), probabil ca acestea ar fi fost primele si ultimele isprave ale celui de la volan.

Asa, el va putea incetini pentru ca intreaga audienta pietonala sa-i admire vopseaua negru mat. Si jantele. Si…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed