Acasa » Stiri » Ford, campionul rechemarilor… neonorate

Ford, campionul rechemarilor… neonorate

Postat in 25 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

La inceput de secol XXI, fostul numar doi mondial a fost nevoit sa recheme nu mai putin de 14 milioane de autovehicule din cauza unei defectiuni a tempomatului, necaz tehnic transformat, inevitabil, intr-o mare problema de imagine.

Si totusi – asta nu e nimic pe langa faptul ca, nici macar azi, nu se poate vorbi despre acest caz ca despre unul incheiat.

Pe scurt, treaba sta cam asa: in ciuda mesajelor insistente transmise de Ford catre clientii sai – lucru apreciat inclusiv de catre “zbirii� lui NHTSA –, acestia nu s-au aratat prea dornici sa-si repare masinile; in consecinta, operatiunea de rechemare a fost un esec total.

Azi, la aproape un deceniu de la startul programului, nu mai putin de 8,4 milioane de modele F, Windstar, Explorer si Ranger (toate construite intre 1992 si 2002) continua sa zburde pe soselele Americii ca niste bombe cu ceas. Si sa nu crezi ca exageram: potrivit informatiilor furnizate de NHTSA, defectiunea tempomatului consta intr-un comutator deconectat, ce se poate supraincalzi si, ulterior, da nastere unui incendiu generalizat.

Mai trist este faptul ca majoritatea vehiculelor neajunse inca in atelierele Ford au fost vandute in calitate de masini second-hand, noii proprietari fiind totali straini de problemele tehnice pe care le ascund. Te poti gandi la un motiv mai bun sa-ti iei un Ford nou?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed