Acasa » Stiri » FIAT este interesat de cumpararea a inca 15% din actiunile Chrysler

FIAT este interesat de cumpararea a inca 15% din actiunile Chrysler

Postat in 25 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Fara a fi neaparat o mare surpriza, producatorul torinez intentioneaza ca, pana la finalul lui 2011, sa achizitioneze inca 15% din actiunile concernului american; astfel, FIAT ar ajunge la o cota de 35% din pachetul total.

Interesant este insa faptul ca, in ciuda rezultatelor bune din ultima vreme, italienii nu vor da unda verde operatiunii pana ce nu vor indeplinite trei conditii importante.

Potrivit site-ului Detroit Free Press, fiecare dintre cele trei conditii – de fapt, trei obiective – valoreaza cate cinci procente din actiunile Chrysler; cu alte cuvinte, fiecare tel atins va avea ca rezultat sporirea pachetului de actiuni cu 5%. Acestea sunt, in ordine, lansarea procesului de fabricatie a motorului MultiAir de 1,4 litri la uzina Pentastarului din Dundee, producerea unui model Chrysler cu un consum mediu de 5,9 litri/100 km (foarte probabil, un hatch compact cu logo-uri Dodge) si ameliorarea numarului de masini vandute de numarul trei american in afara granitelor tarii.

Cat despre momentul in care FIAT va avea posibilitatea sa-si mareasca cota de actiuni la 51%, sa spunem ca italienii mai au de rabdat: respectivul act nu se va putea consuma decat dupa ce Chrysler va plati datoria de 8 miliarde de $ pe care o are fata de guvernele Statelor Unite si Canadei.

Check, please…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed