Acasa » Stiri » Viitorul BMW Serie 3: lasere, senzori si alte “SFâ€?-uri

Viitorul BMW Serie 3: lasere, senzori si alte “SF�-uri

Postat in 27 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca esti convins de faptul ca doar un automobil de lux te poate rasfata cu tehnologii specifice vremurilor viitoare, te inseli amarnic: producatorii fac tot posibilul sa micsoreze perioada necesara integrarii tehnicii de varf la nivelul masinilor entry-level, o dovada clara in acest sens urmand a fi oferita de catre BMW si al sau Serie 3.

Potrivit unor informatii furnizate de Autocar, cea de-a sasea generatie a modelului bavarez de clasa medie va propune un sistem inteligent de asistenta a soferului, pe care germanii il definesc ceva de genul “Connected Drive face cunostinta cu Efficient Dynamics�. Cu ajutorul lui, masina va fi capabila sa acumuleze date cu privire la mediul inconjurator – conditii meteo, de trafic, starea carosabilului etc – si sa aleaga, prin intermediul computerului de bord, cea mai eficienta ruta dintre cele disponibile.

Evident, viitorul Serie 3 va fi mai ticsit cu electronica decat este un pom de Craciun cu globuri, camerele de luat vederi, laserele si “tonele� de senzori urmand a furniza informatii extrem de precise cu privire la ceea ce se intampla dincolo de “coconul� habitaclului; totodata, el va fi integrat in ansamblul constructiv al tehnologiei Efficient Dynamics, astfel incat masina sa obtina un consum mediu si mai mic (BMW spera intr-o economie de 15%).

Producatorul din Munchen il va dota pe Serie 3 si cu un sistem de navigatie inteligent botezat ILENA, ce-i va permite soferului sa aleaga diferite rute tinand seama de unul dintre cele trei criterii: ecologic, standard si cel mai rapid drum. Dat fiind faptul ca vorbim despre un BMW, oare cine va merge pe mana primelor doua?