Acasa » Stiri » Viitorul BMW Serie 3: lasere, senzori si alte “SFâ€?-uri

Viitorul BMW Serie 3: lasere, senzori si alte “SF�-uri

Postat in 27 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca esti convins de faptul ca doar un automobil de lux te poate rasfata cu tehnologii specifice vremurilor viitoare, te inseli amarnic: producatorii fac tot posibilul sa micsoreze perioada necesara integrarii tehnicii de varf la nivelul masinilor entry-level, o dovada clara in acest sens urmand a fi oferita de catre BMW si al sau Serie 3.

Potrivit unor informatii furnizate de Autocar, cea de-a sasea generatie a modelului bavarez de clasa medie va propune un sistem inteligent de asistenta a soferului, pe care germanii il definesc ceva de genul “Connected Drive face cunostinta cu Efficient Dynamics�. Cu ajutorul lui, masina va fi capabila sa acumuleze date cu privire la mediul inconjurator – conditii meteo, de trafic, starea carosabilului etc – si sa aleaga, prin intermediul computerului de bord, cea mai eficienta ruta dintre cele disponibile.

Evident, viitorul Serie 3 va fi mai ticsit cu electronica decat este un pom de Craciun cu globuri, camerele de luat vederi, laserele si “tonele� de senzori urmand a furniza informatii extrem de precise cu privire la ceea ce se intampla dincolo de “coconul� habitaclului; totodata, el va fi integrat in ansamblul constructiv al tehnologiei Efficient Dynamics, astfel incat masina sa obtina un consum mediu si mai mic (BMW spera intr-o economie de 15%).

Producatorul din Munchen il va dota pe Serie 3 si cu un sistem de navigatie inteligent botezat ILENA, ce-i va permite soferului sa aleaga diferite rute tinand seama de unul dintre cele trei criterii: ecologic, standard si cel mai rapid drum. Dat fiind faptul ca vorbim despre un BMW, oare cine va merge pe mana primelor doua?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed