Acasa » Stiri » BMW recheama 151.000 de vehicule in SUA

BMW recheama 151.000 de vehicule in SUA

Postat in 29 octombrie 2010
/
Comments are off for this post

Ceva se intampla in ultima vreme cu producatorii activi pe piata americana: dupa ce Nissan a anuntat ieri ca va rechema nu mai putin de 2,4 milioane de masini (din cauza unui releu a sistemului de aprindere), hop si BMW a hotarat sa intoarca catre ateliere peste 150.000 de modele Serie 1, Serie 3, Serie 5, X5, X6 si Z4.

Problema? O defectiune a pompei de benzina la modelele echipate cu motorul “sase-in-linie� de trei litri.

Operatiunea de rechemare se va desfasura in doua etape. Intr-o prima faza, BMW va repara masinile dotate cu versiunea turbo a agregatului anterior mentionat, a carui defectiune la pompa de inalta presiune poate cauza diminuarea performantelor si, in cazurile mai grave, sistarea functiei servo pentru directie si frane. Aproximativ 130.000 de vehicule inregistreaza acest necaz tehnic, iar 40.000 dintre ele ar putea necesita inlocuirea componentei buclucase.

Cel de-al doilea episod al rechemarii va avea drept protagonista varianta aspirata a unitatii de trei litri, care, in cazul a 20.800 de SUV-uri X5, manifesta probleme la nivelul pompei de joasa presiune.

“Motorul se va opri din mers si soferul va constata pierderea functiei servo pentru directie si frane, desi cele doua vor ramane in continuare functionale�, au declarat oficialii BMW despre simptomele agregatului, care, chiar si cu aceasta “pata� pe CV, ramane una dintre cele mai reusite realizari tehnice din aceasta clasa de cilindree.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed