Acasa » Stiri » A fi sau a nu fi: Lamborghini LM00X

A fi sau a nu fi: Lamborghini LM00X

Postat in 11 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Daca nu am fi trait intr-o tara comunista unde campionii Europei la fotbal primesc un Aro ruginit drept rasplata pentru performanta lor, poate ca am fi admirat mai des prezenta uriasului Lamborghini LM002 pe sosele.

Dar, ma rog, tot raul spre bine: revolutia a permis itirea unei noi burghezii, iar perioada imediat urmatoare i-au betonat fondurile; ca atare, sunt toate sansele ca, incepand cu 2012, sa aruncam priviri invidioase spre noile Lamborghini LM00X, sticlind mandre in parcarile cafenelelor de fite.

Exista totusi un „dar�. De fapt, doua. In primul rand, noul SUV Lamborghini trebuie sa primeasca OFICIAL unda verde. In ultima vreme am auzit atatea zvonuri cu privire la „iminenta� apartie, incat am ajuns sa comparam masina cu un pui de crocodil ce nu e in stare sa iasa din ou.

In al doilea rand, Lamborghini trebuie sa ne convinga ca solutia LM00X este mai buna decat LM002, chiar daca nu este chiar atat de extravaganta. Ori, toate masinile fabricate la uzina din Sant\’Agata sunt, fara exceptie, adevarate excese pe roti. Dar sa vedem ce spun gurile rele despre, probabil, cel mai asteptat SUV de la BMW X6 incoace.

Pe scurt, in loc de un monstruos tot-teren echipat cu un si mai aprig motor V12, vom face cunostinta cu un Sport Utility nu mai mare decat un Audi Q5 (masina ce va dona, de altfel, arhitectura tehnica), dotat cu o versiune biturbo a viitorului V8 Audi de patru litri. Acesta va produce in jur de 550 CP, permitand „mititelului� sa accelereze pana la 100 km/h in mai putin de patru secunde; natural, toate componentele masinii vor fi modificate astfel incat sa reziste torturii, LM00X urmand a avea frane mai puternice si suspensii mai tepene decat fratii de platforma.

Cat priveste estetica, numai vesti bune: in dulcele stil clasic Lamborghini, masina va ceda latura practica – va avea doar trei usi – in schimbul unui design iesit din comun, look-ul de supercar(!) urmand sa creeze un impact similar cu cel al lui Countach de-acum patru decenii. OK, poate nu atat de intens, dar, oricum, suficient de mare incat sa ai toate sansele sa uiti de LM002.

Putem spune, in avans, „Misiune indeplinita�?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed