Acasa » Stiri » Shelby s-a tinut de cuvant: la SEMA, a prezentat un Mustang GT500 de 1.000 CP!

Shelby s-a tinut de cuvant: la SEMA, a prezentat un Mustang GT500 de 1.000 CP!

Postat in 12 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

America „pute� de muscle-car-uri cu motoare de cel putin 1.000 CP, insa nu si de masini extreme mirosind a produs oficial.

Bestia din imaginea alaturata este cea mai noua creatie a companiei lui Caroll Shelby, si, chiar daca azi este doar un prototip, ea va ajunge curand in „rafturile� dealer-ilor afisand un pret de cel putin 100.000 de $.

Dezvoltat de Shelby American in colaborare cu Nelson Racing Engines, acest Mustang GT500 poreclit „Code Red� are sub capota o versiune complet modificata a V8-ului de 5,4 litri – in locul compresorului mecanic, de exemplu, au aparut doua turbocompresoare Turbonetics de 61 mm si un sistem dual de alimentare cu combustibil (agregatul poate consuma atat benzina normala, cat si benzina de curse) –, ce trimite catre rotile posterioare peste 1.000 CP.

Iar asta nu e tot: pentru ca drumurile, chiar si in SUA, au curbe, inginerii celor doua companii au instalat si un kit complet pentru trenul de rulare, ce include un sistem de franare Baer cu discuri de 355 mm si un set de suspensii ajustabile, semnat de specialistul Eibach.

In habitaclu, va trebui sa suporti prezenta unui roll-cage sudat in 10 puncte dar, na – asta e felul lui Shelby de a-ti sopti „Sa nu zici ca nu ti-am spusâ€?…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed