Acasa » Stiri » Viitorul Mercedes B-Klasse: detalii noi

Viitorul Mercedes B-Klasse: detalii noi

Postat in 23 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Designul actualului B-Klasse este atat de plictisitor, incat iti vine sa dai o fuga pana la Stuttgart, sa intri in biroul lui Herr Zetsche si sa-l intrebi “De ce continua Mercedes sa produca asa ceva?�.

Daca vei avea norocul sa-l prinzi intr-o pasa buna, probabil ca, inainte sa te inhate bodyguarzii, vei auzi urmatorul raspuns: impreuna cu “fratele� A-Klasse, “Be� reprezinta cam un sfert din vanzarile marcii. In plus, din 2005 incoace, perechea a bifat peste 1,46 milioane de unitati vandute. Asa ca stai jos, relaxeaza-te si inghite ultimele informatii despre a doua generatie a micului people-carrier.

Potrivit celor de la Autocar, viitoarea masina va avea la baza o platforma noua cu tractiune fata, botezata MFA. Aceasta, spre deosebire de cea actuala, este una clasica, tip monococa, Mercedes renuntand la arhitectura “sandwich� din cauza costurilor ridicate.

MFA va fi utilizata atat la constructia celui de-al treilea A-Klasse, cat si la cea a unui SUV de dimensiuni mici; totusi, marea noutate o reprezinta gama de motorizari, ce va fi alcatuita din agregate Mercedes si… Renault (ele vor face echipa cu o transmisie manuala cu sase trepte, optional fiind disponibila una automata cu sase rapoarte si dublu ambreiaj).

Alianta cu grupul francez va facilita accesul producatorului german la o serie de motoare de cilindree mica si medie, printre care unitatile pe benzina de 1,2, 1,4 si 1,8 litri, dar si cea diesel de 1,6 litri. De partea cealalta, nemtii vor plusa cu “motorina� turbo de 2,2 litri, ce va instalata pe top-modelul gamei B-Klasse.

Viitorul B-Klasse va fi nu doar un model compact puternic, ci si unul deosebit de ecologic. Mercedes planuieste introducerea a nu mai putin de trei versiuni “verzi� – un hibrid plug-in (E-Cell Plus), un model full-electric (E-Cell) si un altul cu celule de combustibil (F-Cell) –, precum si dotarea celor clasice cu diferite sisteme menite sa diminueze apetitul pentru hidrocarburi.

Pregateste-te sa fii scos din sarite de tehologia Start/Stop…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed