Acasa » Stiri » Pagani C9 va avea un V12 dedicat

Pagani C9 va avea un V12 dedicat

Postat in 22 noiembrie 2010
/
Comments are off for this post

Puteam sa pariem ca noul hypercar al lui Horacio Pagani va fi motorizat de V12-le lui Mercedes SL 65 AMG Black Series, dar mai bine ca n-am facut-o: potrivit unui comunicat de presa oficial, masina va avea un motor special construit de nemti pentru ea.

“Din cauza ultimelor articole publicate in presa despre viitorul Pagani C9, Pagani Automobili si Mercedes-AMG GmbH doresc sa faca urmatoarea declaratie: motorul lui Pagani C9 nu este un derivat al agregatului V12 AMG de pe SL65 Black Series, si nici viceversa. Cele doua masini au un caracter si o conceptie foarte diferite, iar motorul va reflecta asta prin tehnica si comportament. Motorul lui Pagani C9 va fi dezvoltat special pentru acest proiect de catre Mercedes-AMG GmbH�, spune putin cam raspicat comunicatul producatorului din Modena, care nu a dorit sa faca nici o alta mentiune cu privire la potentialul “uzinei�.

Noi o sa continuam sa speculam ca va avea vreo 700 CP si 1.000 Nm: cine stie, poate vor dori sa clarifice lucrurile si in acest sens…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed