Acasa » Stiri » Mazda Minagi Concept: primele imagini

Mazda Minagi Concept: primele imagini

Postat in 20 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Cand se infiripa o discutie despre filozofii de design spectaculoase, Mazda e una dintre primele marci care ne vin in cap. Lucru oarecum curios, avand in vedere ca nu e italiana, ci japoneza. Probabil, cineva de la etajele superioare ale sediului companiei tine mortis sa demonstreze ca nu toti locuitorii Tarii Soarelui Rasare sunt la fel si, daca ne intrebi pe noi, face o treaba a naibii de buna.

Iar daca o sa vizitam cu placere viitorul Salon Auto de la Geneva, o vom face pentru ca, printre numeroasele premiere, se va afla si conceptul Minagi.

E greu de inchipuit cum, dupa atatea prototipuri tulburatoare – adu-ti aminte de reprezentantii curentului “Nagare�, gen Taiki, Hakaze si Furai –, reinventatorii muncii lui Laurens van den Acker au mai gasit un strop de imaginatie si pentru crossover-ul din imagini. Al carui debut, cu siguranta, va fi comentat si dupa inchiderea salonului. Motivul? O buna parte din liniile generale de design vor fi grefate pe urmatoarele modele Mazda, lucru ce se va intampla, de altfel, si cu tehnologiile “pitite� sub caroseria rosie.

Reunite sub titulatura SkyActiv, acestea vizeaza toate componentele majore ale masinilor – motoare, transmisii, sasiuri si caroserii – si vor fi implementate pe modelele Mazda incepand chiar de anul acesta (Demio, fratele geaman al lui Mazda2, va fi primul beneficiar). Scopul lor este sa reduca pe cat posibil consumul de combustibil si emisiile poluante, fara a afecta cu ceva placerea sofatului; ei bine, avand in vedere ca au stat departe de rezolvari gen motoare electrice si baterii litiu-ion, ne gandim ca acesta nu e un deziderat prea greu de atins.

Pana la proba contrarie, putem consemna faptul ca Demio va fi, gratie motorului SkyActiv-G, una dintre cele mai eficiente masini de clasa mica: agregatul se va multumi, in medie, cu doar 3,3 litri de benzina la fiecare 100 km. Aplauze, va rog…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed