Acasa » Stiri » Porsche pregateste un motor cu patru cilindri

Porsche pregateste un motor cu patru cilindri

Postat in 21 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Ultima discutie pe care am purtat-o despre un Porsche cu patru cilindri a fost pe vremea cand inca nu-mi revenisem dupa rateul “Nationalei� la Mondialul din ’94. Cu alte cuvinte, acum un eon.

Totusi, imi aduc aminte ca acea masina n-a fost privita drept o greseala din partea nemtilor, asa ca nu vad nimic rau in faptul ca istoria se va repeta. Dimpotriva…

Gandeste-te: chiar daca are cu doi cilindri mai putin decat “permite legea�, un asemenea motor va fi creat cu o atentie incredibila la detalii – fie doar si din nevoia de a convinge oamenii ca e la fel de bun ca un Boxer-6. Asadar, va fi extrem de eficient si, in versiunea cu turbocompresor, la fel de puternic ca un multicilindru aspirat, calitati ce vor linisti orice fan Porsche scapatat. Spun scapatat deoarece agregatul, intr-o prima faza, va ajunge sub capota viitorului roadster entry-level, pe care marca din Zuffenhausen il dezvolta impreuna cu Volkswagen.

Exista inclusiv posibilitatea ca el sa faca parte din paleta motorizarilor lui 911, dar nici acum nu trebuie sa strigi “Sacrilegiu!�: daca va costa mai putin decat un Carrera basic actual si va produce cei 360 CP scontati, mi-e greu sa cred ca vei mai avea chef de proteste.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed