Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Cadillac ATS va avea (si) un V8 de 470 CP

Fabrica de zvonuri: Cadillac ATS va avea (si) un V8 de 470 CP

Postat in 20 ianuarie 2011
/
Comments are off for this post

Pana la debutul celui mai mic model Cadillac mai sunt doi ani, insa zvonurile privind o eventuala versiune supersport au inceput, inca de pe-acum, sa impanzeasca Internetul.

ATS va fi reprezentantul marcii de lux GM in segmentul dominat de tripleta Audi A4/BMW Serie 3/Mercedes C-Klasse, iar americanii sunt constienti ca, fara o masina cu-adevarat speciala, nu-si permit sa ridice pretentii; ca atare, ei se gandesc sa aseze sub capota sedanului “mediu� un urias motor V8.

Din cate am inteles citind un document “scapat� din sertarele companiei, acesta va fi o ruda aspirata a agregatului de pe CTS-V si Corvette ZR1, capabila de 470 CP si 594 Nm. Cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte – sau, optional, la una automata cu acelasi numar de rapoarte –, propulsorul ar trebui sa furnizeze sedanului performante similare cu ale lui C63 AMG sau BMW M3; totusi, intr-o prima faza, ATS-V va trebui sa se dovedeasca superior unor outsideri precum Lexus IS-F si, de ce nu, viitoarei Alfa Romeo Giulia GTA.

In alta ordine de idei, clientii neinteresati de modele familiale supersonice vor avea de ales una dintre cele doua versiuni aflate la “baza� gamei�: cea echipata cu un doi litri turbo de 270 CP si 340 Nm ori cea dotata cu un V6 de 3,6 litri, 330 CP si 380 Nm. Ultima dintre ele va face echipa cu o transmisie automata cu opt trepte, astfel incat consumul mediu estimat – undeva la 9,4 litri/100 km – sa fie in ton cu vremurile in care traim. Halal vremuri…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed