Acasa » Stiri » Preview Geneva 2011: Smart Forspeed este… noul Fortwo?

Preview Geneva 2011: Smart Forspeed este… noul Fortwo?

Postat in 21 februarie 2011
/
Comments are off for this post

Cam asta zice toata lumea, iar noi zicem… Doamne-ajuta. Forspeed arata atat de bine, incat sunt mari sanse sa vedem minunea intamplandu-se – crai de Dorobanti renuntand la SUV-urile lor de zeci de mii de euro pentru a se fatai intr-o masina ca asta prin fata cafenelelor. Am mai zis cumva Doamne-ajuta?

OK, sa revenim cu picioarele pe pamant: conceptul din imagini are sanse minime sa intre in productia de serie fara nici un surub schimbat. Uite, macar rotile acelea dolofane – cu tot cu jantele sculptate – vor ramane ramane doar un vis frumos. Pe de alta parte, Steffen Kohl, seful desigerilor Mercedes, a mentionat clar si raspicat faptul ca multe elemente de stil vor fi preluate de produsul final; asadar, viitorul Smart Fortwo nu va fi o masina urata.

Si nici poluanta: in afara obisnuitelor propulsoare termice de buzunar, mini-ul Mercedes va avea sub capota si o propulsie ecologica – destul de probabil, una similara cu cea a lui Forspeed. Adica un agregat electric de 40 CP (47 CP cu functia overboost), ce imprima o autonomie de aproximativ 135 km. Nu e mult, dar hai, recunoaste – nici nu planuiai sa iesi din oras, nu?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed