Acasa » Stiri » Aston Martin va lansa un model Lagonda, care va fi un… SUV

Aston Martin va lansa un model Lagonda, care va fi un… SUV

Postat in 9 martie 2011
/
Comments are off for this post

De ce ne era frica, n-am scapat: dupa un indelung proces de gandire, Aston Martin a decis ca primul reprezentant al noului val de produse Lagonda trebuie sa fie un tot-teren.

O veste nu foarte rea, fie vorba intre noi, cata vreme masina nu va arata precum conceptul Lagonda (foto) – probabil, cel mai dezgustator crossover de la Pontiac Aztek incoace.

Daca intrebi un milionar din Occident despre ce i-ar mai trebui lui Aston Martin pentru a deveni o marca exclusivista completa, probabil ca gura lui va rosti cuvantul “supercar�; din pacate, milionarul din vest nu prea mai are bani, asa ca parerea lui – ai ghicit – nu prea mai conteaza. In schimb, milio… pardon, miliardarul din partea opusa a planetei va cere fie o limuzina imposibil de parcat fara un turn de control, fie un nivelator de dune scandalos de scump.

Cum britanicii au, se pare, un acord cu Daimler pentru producerea viitoarei generatii de modele Maybach, tot ce le mai ramane de facut este sa puna la punct un tot-teren suficient de special incat sa-si merite pretul.

Asadar, cati bani trebuie sa pregateasca seicii, oligarhii rusi si sefii Triadelor? Cel putin 100.000 de lire sterline, suma apropiata de pretul de baza al unui Porsche Cayenne Turbo. Nu este un capat de tara, vei spune, insa se zvoneste ca un model complet echipat – cum, de altfel, vor fi majoritatea – va costa in jur de 300.000 de lire sterline (aproximativ 350.000 de euro) – bani ce-ti pot aduce in batatura un Rolls-Royce Phantom nou-nout.

Va merita oare Lagonda SUV acesti bani? Ramane de vazut, insa un prim pas in directia cea buna pare sa fi fost facut: aceiasi zvonisti vorbesc despre o platforma tehnica de origine Mercedes, probabil foarte asemanatoare celei rezervate pentru noul GL.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed