Acasa » Stiri » Jaguar confirma: C-X75 va fi produs in serie

Jaguar confirma: C-X75 va fi produs in serie

Postat in 7 mai 2011
/
Comments are off for this post

Probabil ca singurul eveniment mai rar decat lansarea unui supercar Jaguar este intrarea planetei intr-o noua era glaciara, asa ca pregateste-te sa intampini cum se cuvine versiunea de serie a prototipului C-X75.

Ai auzit bine: fuzeea cu turbine si motoare electrice, prezentata anul trecut la Paris, va putea fi admirata in showroom-urile marcii britanice, unde va afisa un pret cuprins intre 700.000 si 900.000 de lire sterline.

Asadar, Jaguar C-X75 va costa la fel de mult ca Pagani Huayra, desi adevaratul sau adversar va fi Porsche 918 Spyder. Care… va avea un “scor� mult mai mic (undeva la 650.000-700.000 de euro). Bineinteles, acesta este un amanunt destul de irelevant pentru cineva care trebuie sa citeasca presa pentru a afla cati bani are; tocmai de aceea, bolidul insularilor va trebui sa raspunda la alte intrebari.

Una din ele va fi oarecum incomoda, urmand a se referi la componenta tehnica. Mai precis, la fidelitatea cu care inginerii Jaguar vor respecta reteta constructiva a conceptului adus in capitala Frantei. Vezi tu, in 1992, miliardarii s-au mai fript odata cu ciorba lui XJ220 – stii tu, masina care, in loc de motorul V12, tractiunea integrala si usile “foarfece� ale variantei-prototip, s-a prezentat cu un agregat V6, tractiune spate si portiere normale –, asa ca vor sufla si in iaurtul lui C-X75.

Din fericire, prea mari diferente intre “before� si “after� nu vor fi, singurele modificari vizand inlocuirea micilor turbine pe gaz (acestea vor lasa locul unui motor termic supraalimentat) si injumatatirea numarului de agregate electrice (de la patru la doua). In rest, masina va avea cam aceleasi performante (propulsia conceptului dezvolta 780 CP si 1.600 Nm), Jaguar urmarind obtinerea unei acceleratii 0-100 km/h in sub trei secunde si o viteza maxima de peste 320 km/h.

Natural, o contributie importanta la indeplinirea obiectivului va fi adusa de catre structura din fibre de carbon, ce va fi dezvoltata impreuna cu… Williams F1. Cel putin in privinta aerodinamicii, nu trebuie sa ne facem griji…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed