Acasa » Stiri » Porsche va pune umarul la dezvoltarea viitoarelor modele Lamborghini

Porsche va pune umarul la dezvoltarea viitoarelor modele Lamborghini

Postat in 14 iunie 2011
/
Comments are off for this post

Apartenenta la un colos de dimensiunile lui Volkswagen este un cutit cu doua taisuri: pe de-o parte ai siguranta zilei de maine, dar, pe de alta, te supui unor decizii pozitionate pe alte lungimi de unda.

Aceasta este si situatia lui Lamborghini, care tocmai a aflat ca atat Estoque, cat si urmasul lui LM002 au primit unda verde, doar ca amandoua vor fi construite pe arhitecturi tehnice dezvoltate de… Porsche.

La o prima vedere, acesta nu este tocmai un lucru rau, dat fiind faptul ca Porsche are deja ceva experienta cu Panamera si Cayenne, pe cand Lambo n-a mai construit nimic cu patru portiere de pe vremea lui LM002. In plus, marca din Zuffenhausen poate fi numita oricum, numai “veriga slaba� in materie de tehnica, nu.

Totusi, e limpede ca Estoque si SUV-ul-fara-nume, pe de-o parte, si Cayenne cu Panamera, pe de alta, vor trebui sa fie indeajuns de diferite incat primele sa nu “miroasa� a Marii cu alte palarii. Tocmai de aceea, e posibil ca produsele italienilor sa fie animate de motoarele casei din Sant’Agata si sa nu ofere unitati diesel.

“Lamborghini este complet credibil ca si fabricant de SUV-uri, dar nu poate dezvolta singur o asemenea masina. Si, avand in vedere ca Porsche a aratat ca stie cum se face, colaborarea noastra are sens�, a conchis si Stefan Winkelmann, boss-ul lui Lamborghini. Pana la proba contrarie, teoria suna bine; pe de alta parte, sa nu uitam ca LM002 avea un V12 sub capota. Deci…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed