Acasa » Stiri » Peugeot prezinta 508 RXH

Peugeot prezinta 508 RXH

Postat in 11 iulie 2011
/
Comments are off for this post

Peugeot a prezentat noul 508 RXH, care, daca nu ar fi avut denumirea de 508 in fata, parea a fi un nou Lexus.
Noul model Peugeot este un crossover dotat cu tehnologia hibrid a casei, botezata HYbrid4, care a fost introdusa in premiera mondiala sub caroseria lui 3008.

Acest model intra pe terenul lui Audi A4 Allroad Quattro, fiind o versiune 4×4 a lui 508 cu capacitati de trecere marite.

Spre deosebire de 508 SW, de la care s-a plecat, 508 RXH este mai inalt si mai lat, pentru a se putea aventura si in afara drumurilor amenajate, iar lampile de pozitie cu trei randuri de diode electroluminiscente vin sa sublinieze ca nu este un 508 SW obisnuit.

Sistemul hibrid care pune cross-over-ul in miscare este compus din motorul HDI de 2 litri (da, Peugeot a introdus primul sistem hibrid ce foloseste motoare Diesel) si un motor electric montat in puntea spate care antreneaza doar rotile acelei punti.
Aceste doua motoare produc un total de 200 CP si un moment maxim ce atinge valoarea de 450 Nm!

Acest model se doreste a fi un automobil care ofera tot ce ofera concurenta germana premium, dar la un pret decent pentru clasa medie.

Consumul de combustibil anuntat este de 4,2 litri/100 km, in timp ce emisiile de CO2 ating 109 g/km.
De asemenea, fiind un model full-hybrid, 508 RXH poate fi condus intr-un mod 100% electric, dar pe o distanta limitata, care nu a fost comunicata inca.

Peugeot 508 RXH va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt din luna Septembrie a acestui an si va putea fi admirat in showroom-urile importatorilor incepand cu primavara anului urmator.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed