Acasa » Stiri » BMW reintra in DTM dupa 19 ani

BMW reintra in DTM dupa 19 ani

Postat in 20 iulie 2011
/
Comments are off for this post

Dupa ce a dominat cursele DTM intre anii 1987 si 1992 cu modelul BMW M3 E30 (faimoasele BMW-uri Bastos de la inceputul anilor 90), BMW s-a retras din campionatul german si a preferat sa intre in curse de anduranta, raliuri, WTCC si chiar Formula 1.

Dupa aproape 20 de ani de pauza, cineva s-a gandit ca totusi ar merita sa mai incerce o data marea cu degetul si a inceput prgramul BMW M3 DTM care are la baza actualul BMW M3.

Motorul ce pune in miscare micul monstru mecanic dezvolta 480 CP (un plus de 60 CP fata de versiunea de serie) , fiind dotat cu un sistem care restrictioneaza fluxul de aer ce intra in motor pentru a limita puterea maxima, in timp ce cutia de viteze este de tip secvential.

BMW M3 DTM mai are doar cateva elemente in comun cu modelul de serie, deoarece a trebuit sa sufere numeroase modificari pentru a putea intra in cea mai cunoscuta cursa de turisme din Germania. Acesta este mai lung (4775 mm), mai lat (1950 mm) si mai scund decat modelul de serie (1200 mm).

Performantele nu sunt cunoscute, fiind cunoscut faptul ca aceste modele sunt reglate pentru fiecare circuit in parte, iar aceste reglaje vizeaza suspensia, sistemul de directie, managementul motorului, dar si cutia de viteze.
Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este estimat la 3 secunde, in timp ce viteza maxima poate atinge 300 km/h in functie de setarile cutiei de viteze.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed