Acasa » Stiri » Kia va prezenta un model sportiv cu 4 usi la Frankfurt

Kia va prezenta un model sportiv cu 4 usi la Frankfurt

Postat in 19 august 2011
/
Comments are off for this post


Indiferent de unghiul din care este privit, conceptul Kia emana energie si lasa impresia ca este pe cale sa decoloeze, a declarat Peter Schreyer, Chief Design Officer al Kia Motors.

Acesta este omul responsabil de reinventarea marcii sud-coreene, care a evoluat spectaculos de la un constructor obscur de masini ieftine la unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana, alaturi de compania-mama Hyundai.

Din randarile 3D prezentate de Kia, se remarca un sedan cu doua volume si jumatate (tip hatch), cu un profil lateral ce aminteste de Audi A7.

Poate fi o coincidenta, sau nu, dar e stiut ca Peter Schreyer este tatal lui Audi TT, deci are o inclinatie spre designul avantgardist…

Portierele sunt tip suicide doors , deschizandu-se in sens opus una celeilalte. Mai mult, se pare ca montantul central lipseste cu desavarsire, accentuandu-se ideea de coupe cu 4 usi.

Oglinzile laterale au fost inlocuite cu un set de camere de luat vederi pentru a accentua savoarea de high-tech ce incepe sa se contureze cnad vine vorba de Kia.

Dar, se pare ca sunt mai multe lucruri de spus despre ce NU se vede in fotografii, mai degraba despre ce se vede.
Mai exact, facem referire la lipsa tevilor de esapament, ceea ce ar putea insemna ca noul concept-car va fi unul fie exclusiv electric (vezi Audi e-Tron) fie un hybrid gen Opel Ampera.

Pe langa sublinierea noilor trasaturi de design care si-au gasit deja locul in ADN-ul KIA si a ambitiilor tot mai mari ale sud-coreenilor, noul concept prefigureaza un nou capitol dupa spusele aceluiasi Peter Schreyer.

Daca tinem cont de noile modele lansate, din care amintim Optima, Cadenza si Picanto, suntem de parere ca noul capitol va fi foarte placut pentru noi, si provocator, daca nu chiar neplacut, pentru concurenta…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed