Acasa » Stiri » Citroen C4 Aircross = sah lui Tiguan

Citroen C4 Aircross = sah lui Tiguan

Postat in 30 septembrie 2011
/
Comments are off for this post

La numai un an de la lansarea noul C4, produs deja in peste 100.000 de unitati, francezii isi incordeaza si mai mult muschii.

Mai intai au lansat modelul DS4, destinat non-conformistilor care doresc un automobil compact premium care sa nu fie german.
Acum a venit randul cross-overului C4 Aircross, care intra in forta sa-i strice jucariile lui Tiguan.
Ma rog, francezii spun ca este SUV de-a dreptul, dar noua ni se pare ca treaba nu sta chiar asa…

Ce parere avem noi privind fotografiile de presa este mai putin relevant. In schimb am remarcat dimensiunile acestui nou model: 4,34 m lungime, 1,8 m latime si 1,63 m inaltime, care ofera o experienta de condus asemanatoare unui automobil de clasa compacta si o habitabilitate de clasa medie.

Desi are dmensiuni compacte, spatiul pentru bagaje este mai mult decat suficient: 442 de litri, fara a plia bancheta din spate.

Daca designul este foarte frumos si se detaseaza clar de liniile ferme si aproape brutale ale modelului german, tehnologia de care dispune inspira siguranta si dinamism, fara a neglija latura ecologista.

Pentru a fi siguri ca planctonul din oceane nu va fi pus in pericol, francezii au pregatit o gama de motorizari ce respecta normele Euro 5.

Aceasta cuprinde un motor de1.6 litri, consumator de benzina, care este capabil sa produca 115 CP ai 152 Nm, disponibil pentru cei carora nu le plac dieselurile.

Din pacate, acest motor poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte, iar sistemul de tractiune este exclusiv 4×2.

Pentru cine vrea sa traiasca experienta urbana a unui 4×4 compact Citroen, exista motorizarile HDI de 1,6, respectiv 1,8 litri, care porduc 110 , respectiv 150 CP.
Aceste versiuni pot fi comandate cu tractiune integrala, controlata electronic, precum si cu transmisia automata cu 6 trepte a casei.

In plus fata de un C4 normal, noul Aircross dispune de tehnologie LED pentru lampile stop, precum si de un sistem de navigatie cu ecran tactil.Mai sunt multe de discutat aici, dar va trebui sa asteptam pana in 2012 pentru a-l conduce si pentru a ne forma o opinine corecta.

Pana atunci va lasam sa va clatiti ochii cu fotografiile oficiale.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed