Acasa » Stiri » Viitorul Audi R8 va fi cu 100 kg mai usor decat modelul actual

Viitorul Audi R8 va fi cu 100 kg mai usor decat modelul actual

Postat in 18 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

Si mult, mult mai rigid, ar trebui adaugat. Potrivit informatiilor dezvaluite de catre inginerul-sef al proiectului, Michael Dick, noua generatie a supercar-ului din Ingolstadt va avea o caroserie mai rezistenta la torsiune decat Lamborghini Aventador si 458 Italia.

Actualul Audi R8 are o singura hiba, daca ii putem spune asa: trebuie sa joace rolul de ruda mai “saraca� a lui Lamborghini Gallardo. In anii care vor urma, insa, situatia de va schimba radical, bolidul german urmand a deveni, cu adevarat, o alternativa a succesorului lui Gallardo.

De exemplu, el va propune o caroserie din aluminiu si fibre de carbon, cu 100 kg mai usoara decat cea a masinii actuale; totodata, “coaja� va fi cu 30% mai rigida, valoarea rezistentei la torsiune (va fi necesara o forta de 40.000 Nm pentru a indoi aliajul cu un grad) fiind superioara chiar si celei a lui Lamborghini Aventador. Sau Ferrari 458 Italia.

Din pacate, Dick n-a dezvaluit nimic despre motoare; din fericire, avem suficiente motive sa credem ca, sub capota, vom da cu ochii de noul V8 biturbo de patru litri. Un 500 CP ar trebui sa ajunga…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed