Acasa » Stiri » Porsche Boxster, in primele imagini oficiale

Porsche Boxster, in primele imagini oficiale

Postat in 12 ianuarie 2012
/
Comments are off for this post

Daca si tu crezi ca acesta este, de departe, cel mai frumos Boxster din istoria modelului, inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda.

De fapt, noi suntem in stare sa mergem pana intr-acolo incat sa-l declaram mai apetisant decat recent lansatul 911…

In mod cert, designerii Porsche nu s-au ostenit prea tare pentru a ajunge la rezultatul din pozele de mai jos, dar, uneori, nu e nevoie de multa munca pentru a rezulta o capodopera. Una peste alta, au modificat putin linia farurilor, au latit bosajele, au marit fantele de aer laterale si au instalat un set de roti mai mari; ei bine, asta e tot ceea ce trebuiau sa faca.

Daca nu cumva vreun constructor italian se decide, tam-nesam, sa lanseze cine stie ce “racheta� in vara, avem in fata ochilor vedeta incontestabila a viitorului sezon estival. Si totusi, vorbim de un constructor german. Pregateste-te deci, pentru cateva date tehnice.

Nu, nu vom incepe cu motoarele, ci cu platforma. Si asta pentru ca respectiva arhitectura este confectionata din aluminiu. Cu alte cuvinte, masina, desi a crescut putin in lungime si in ecartament, este mai usoara decat predecesoarea sa. Acesta nu este insa singurul avantaj al noului Boxster: ambele motoare boxer, de 2,7 si 3,4 litri, dezvolta mai multa putere decat cele de dinainte. Nu cu mult, dar suficient cat sa vorbim, in cazul versiunii S, de un 0-100 km/h in 4,7 secunde (varianta normala executa proba in 5,4 secunde).

OK, hai sa-ti dam si restul cifrelor: 310, 7. Pentru Boxster “basic� – 265, 7. Primele sunt, ai ghicit, cele aferente numarului de cai; celealte desemneaza numarul de trepte din cutia PDK. Ambele masini sunt disponibile, standard, cu transmisii manuale cu sase trepte, insa cea robotizata este ideala pentru “linute�. Deh, progresul…

PS: Cel mai ieftin Porsche Boxster va costa, in Germania, 48.291 de euro cu TVA; daca-l vizezi pe “S�, atunci trebuie sa pregatesti minimum 59.120 de euro. Tot cu TVA.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed