Acasa » Stiri » Important la Detroit: Honda a prezentat conceptul Accord Coupe

Important la Detroit: Honda a prezentat conceptul Accord Coupe

Postat in 11 ianuarie 2012
/
Comments are off for this post

Nici un secret aici: desi are titulatura de concept, Honda Accord Coupe va renunta la brizz-brizz-uri (stii povestea – jantele cromate, blocurile optice sofisticate etc) pentru a deveni model de serie. A noua generatie a sedanului de talie medie, mai exact.

Totusi, chestiunea asta are importanta ei, iar motivul este cat se poate de simplu: prototipul niponilor arata… al naibii de bine. Chiar de ar imprumuta numai 80% din trasaturile sale, modelul de serie s-ar afla in posibilitatea de a oferi, pe langa obisnuitul calup de valori – fiabilitate, dinamism, calitatea fabricatiei –, si un design cu mult vino-ncoa.

Cat despre restul de 20%, fii pe pace: agresivitatea partii frontale, dublata de cea a profilului, poate fi desavarsita cu produsele unei case de tuning. Sa trecem la motorizari…

Daca nu mai poti astepta pana la lansarea versiunii europene, atunci trebuie sa stii ca masina comandata din “State� poate fi echipata cu unul dintre urmatoarele trei motoarb>un “benzinar� de 2,4 litri, 181 CP si 240 Nm (despre el, niponii spun ca va avea cel mai bun consum din respectiva clasa de cilindree), un top-model V6, tot pe benzina, de 3,6 litri si peste 300 CP (spre deosebire de unitatea de baza, aceasta va fi cuplata standard la o cutie automata cu sase trepte; cea manuala, cu acelasi numar de rapoarte, va fi disponibila optional) si… o motorizare hibrida de tip plug-in.

Ultima este o premiera in istoria lui Accord si va propune, in rolul principal, un motor electric de 120 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion de 6 kWh (agregatul termic este un i-VTEC de doi litri). In functie de stilul de condus, autonomia masinii in modul full-“electric� va fi de 16-24 km, orice depasire a vitezei de 100 km/h atragand dupa sine intrarea in functiune a consumatorului de hidrocarburi.

Cat despre timpul de incarcare, acesta este, daca nu de record, unul excelent: 1,5 ore, de la o priza de 240 V. Cine a spus ca “hibrizii� au zilele numarate?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed