Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: viitorul Opel Omega va folosi platforma lui Cadillac XTS

Fabrica de zvonuri: viitorul Opel Omega va folosi platforma lui Cadillac XTS

Postat in 24 iulie 2012
/
Comments are off for this post

Nu stim daca se va numi Omega, dar stim ca va fi un model de clasa mare/lux si va reprezenta nava amiral a germanilor cu fulgerul pe calandru.

Nu ar fi prima data cand Opel Omega si Cadillac impart platforme, ultima data acest lucru intamplandu-se exact invers.

Mai precis, Opel Omega a fost modificat usor si a fost vandut in SUA drept Cadillac Catera.

Fostul CEO al companiei Opel, Karl-Friedrich Stracke, a dezvaluit ca nemtii se gandesc serios la reinvierea navei amiral, iar aceasta tendinta este valabila in cazul tuturor companiilor non-premium (inca): Citroen cu al sau Metropolis, Peugeot, Kia Quoris, iar lista poate continua.

Conform celor spuse de colegii de breasla de la AutoNews.de, Opel lucreaza intens la un sedan mare luxos, care, se pare, va folosi platforma lui Cadillac XTS si va fi lansat spre sfarsitul anului 2013, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt.

Desi sunt doar speculatii, se pare ca motorizarile ce isi vor gasi locul sub capota succesorului lui Omega vor fi un V6 de 3,6 litri, care produce 304 CP, dar se seculeaza si folosirea agregatelor aflate deja in uz pe alte modele Opel, in special Insignia: motorul V6 turbo, cu cilindreea de 2,8 litri care produce 325 CP (folosit de Insignia OPC), precum si un 2 litri biturbo , diesel, capabil sa produca 195 CP.

In plus, se pare ca viitorul sedan de lux va putea fi echipat si cu tractiune integrala, indiferent de motorizarea aleasa.

Mai avem putin…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed