Acasa » Stiri » Citroën DS3 Cabrio: informatii si poze oficiale

Citroën DS3 Cabrio: informatii si poze oficiale

Postat in 3 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Cabrio si… nu prea: spre deosebire de designerii amatori, care au anticipat o decapotabila clasica, Citroën a preferat, pur si simplu, sa ia “scalpul� unui DS3.

Ideea este similara cu cea pe care a avut-o FIAT in cazul lui 500, partea centrala a acoperisului de tabla devenind o gaura acoperita cu material textil.

Asadar, ori de cate ori se doreste o gura de aer proaspat, “carpa� de deasupra capului se strange in doar 16 secunde (pana la viteze de 120 km/h), dezvaluind cerul si celelalte chestii care te fac sa te simti boem si rebel.

Dintr-un anumit punct de vedere, solutia este cam “cheap�, dar, daca nu sunt diferente intre trairile la bordul lui DS3 Cabrio si cele dintr-un cabriolet obisnuit, atunci francezii merita o bataie pe umar. Doar e criza…

Ca si fratele sau mai serios, DS3 Cabrio poate fi personalizat in fel si chip; totusi, in privinta plafonului textil, n-ai prea multe optiuni: doar trei versiuni sunt disponibile, doua fiind simple (negru sau albastru “Infinit�) si una decorata cu monograma DS.

Citroën se revanseaza, insa, la capitolul tehnologie, acoperisul actionat electric – apropo, sunt trei pozitii in care il poti strange – avand un deflector pentru minimizarea zgomotului produs de vant. In plus, solutia aleasa de francezi a dus la o crestere a masei masinii cu doar 25 kg. Sage.

In rest, lucrurile raman asa cum le stiai: ai parte de un design sofisticat, un habitaclu spatios (apropo, DS3 Cabrio este singura decapotabila din clasa ce ofera cinci locuri), un portbagaj incapator (cel mai mare din segment, mai exact), multa atentie la detalii (noile stopuri cu tehnologie LED incorporeaza logo-ul DS, finisat cu crom), o gama de motoare eficiente si, bineinteles, siguranta la cel mai inalt nivel.

Ar mai fi pretul, dar despre chestiunea asta vom mai discuta dupa lansarea de la Paris. Oricum, in showroom-uri nu-l vei admira mai devreme de inceputul lui 2013.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed