Acasa » Stiri » Zvonul zilei: Volkswagen va construi un Golf din fibre de carbon

Zvonul zilei: Volkswagen va construi un Golf din fibre de carbon

Postat in 18 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Bineinteles ca n-are sens. A dota cel mai plictisitor hatch din lume cu panouri din materiale compozite e ca si cum ai lipi cristale Swarowski pe un sac de cartofi. Pur si simplu, strici orzul pe gaste.

Dar daca gasca e o lebada? Iar Golf, un Golf GTI?

Nu trebuie sa ai IQ de geniu pentru a realiza ca, daca va fi construita, masina asta va fi foarte, foarte smechera. Atat de smechera, incat va schimba regulile jocului. In mod normal, fibra de carbon n-are ce cauta in reteta unei sportive proletare, dar Carbon GTI – numele sugerat de Autocar – o va expune cu mandrie pe capota si plafon.

Bolidul va avea inclusiv piese din aluminiu, astfel ca, fata de actualul Golf GTI, va fi cu vreo 200 kg mai usor. Ceea ce e enorm. Si nu te gandi ca va avea un pret nesimtit: cheltuielile de dezvoltare vor fi justificate de utilizarea materialului-minune la fabricarea Golf-urilor electrice si hibride.

Suna prea frumos? Probabil. Pe de alta parte, nu suntem aici pentru a distruge vise. Dimpotriva, suflam in jar cu inca o informatie: sub capota lui Carbon GTI va zace un propulsor turbo de 225 CP, al carui glas va putea fi auzit din 2014. Ca sa vezi – taman anul in care Golf implineste patru decenii de existenta…
Sursa: Autocar

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed