Acasa » Editoriale » Prostitutia continua

Prostitutia continua

Postat in 26 februarie 2018
/
Comments are off for this post

 

de DG

 

In Europa, singurul loc din Univers, unde ipocrizia este dusa la rang de arta, avem de-a face cu cei mai mari jucatori de pe piata auto, iar Mercedes-Benz este unul dintre acestia, prin compania-mama, sau tata, Daimler…

Ce legatura are asta cu titlul?

Ei bine, in Europa, se bate moneda pe multe chestii misto, in principiu: egalitate de sanse intre sexe, zero toleranta pentru discriminare, politici sustenabile de achizitie, procedee industriale cat mai putin poluante sau cu presiuni pe mediul inconjurator cat mai mici, si tot asa.

China, pe de alta parte, este un sistem totalitar, unde individul este liber sa faca ce vrea, atata vreme cat vrea sa faca ce-i zice partidul unic. Cancerul comunist.

China polueaza cat restul lumii la un loc, drepturile omului sunt doar doua cuvinte alaturate, fara niciun sens, iar politicile sustenabile se rezuma la a consuma cat mai mult de la altii si cat mai putin de la ei. Vezi decizia Chinei de a interzice exploatarea pamanturilor rare de pe teritoriul sau. Pe scurt, pe chinezi ii doare in cur de restul lumii. De aceea copiaza tot, de obicei prost, si le merge bine.

Va mai amintiti de Segway? Jucaria aia electrica? Chinezii de la Ninebot au copiat-o, au facut un brand local, care  a furat toate brevetele celor de la Segway si a avut succes. Segway i-a dat in judecata, iar procesul a avut un final trist, pentru lumea corecta, care mai crede in Mos Craciun: Ninebot a cumparat Segway, pentru o suma nedivulgata. Stim doar ca Ninebot a anuntat o infuzie de capital de 80 milioane USD pentru treaba asta. Trist, nu?

Revenim la stelele noastre.

Azi, Daimler a anuntat ca Geely tocmai a cumparat 9,7% din actiunile sale, pentru 9 miliarde USD. Dupa Volvo si Black Cab, cintezoii au facut o afacere buna, punand, inca, un picior in gatul industriei auto.

Investitia asta vine dupa ce nemtii, mai prostituati decat fetele de pe centurile marilor capitale europene, au declarat ca vor pune punct achizitiilor si investitiilor strategice chinezesti pana cand nu vor avea si ei acces la investitii in China. Vezi povestea aici, preluata de pe www.express.co.uk

Pentru cine nu stie, in China nu poti cumpara actiuni in companii, daca nu esti chinez. Si daca nu esti in pat cu Cancerul Comunist. In schimb, in Europa, marilor producatori le apare un nou reflex, cand vine vorba de bani… aplecatul dupa sapun…

Urmeaza vremuri interesante, nu-i asa?

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed