Acasa » Features » Una calda: Porsche 911 Speedster poate fi comandat incepand de azi

Una calda: Porsche 911 Speedster poate fi comandat incepand de azi

Postat in 8 mai 2019
/
Comments are off for this post

de DG

Acu’ sa nu va inchipuiti ca e vreo reclama la o promotie Rabla, cum suntem obisnuiti sa fim bombardati pe toate canalele media.

Porsche a decis lansarea unei editii limitate a simbolului 911, care va fi botezat 911 Speedster.

O problema este aceea ca noul Speedster, care este un nume folosit mai bine de jumatate de veac peste Ocean, va fi disponibil doar acolo. Peste Ocean, care este el Oceanul Atlantic, adicatalea prin SUA.

Pretul e de dat lacrimi, respectiv 275.750 USD, dar permite accesul la una din cele 1948 de unitati care vor fi construite. De ce 1948 unitati? Pentru ca noul 911 Speedster a fost proiectat sa semene cu legendarul Porsche 356 “No.1” Roadster din 1948.

Spre deosebire de 911-urile “normale”, Speedster vine cu vreo 90 de kilograme in minus, gratie utilizarii extensive a fibrei de carbon, precum si cu un parbriz mai mic, lucru care se poate spune si despre geamurile laterale.

Porsche 911 Speedster va fi pus in miscare de un motor cu 6 cilindri, boxer, imprumutat de la fratii GT3 si GT3 RS, care produce 502 CP. Herghelia ajunge pe asfalt printr-o cutie de bviteze cu comanda manuala, cu 6 trepte, care este, de altfel si singura optiune pentru acest model. Alt element de confort care lipseste este aerul conditionat, masura primita cu entuziasm de puristi, dar care poate fi montat optional, fara niciun cost suplimentar, pentru cei a caror viata nu are sens fara acest sistem.

Pentru cei carora un Speedster simplu este prea “mainstream” exista optiunea unui pachet optional numit “Heritage Design Package” oferit de departamentul Porsche Exclusive Manufaktur, care adauga noi elemente estetice exterioare, precum vopsirea in doua tonuri, alb cu argintiu, ebmleme aurii, roti cu jante de 20 inci si elemente grafice specifice. La interior, pachetul contine o tapiterie in doua culori si alte embleme aurite. Deja credem ca va fi o coada lunga de rapperi si artisti de hip hop care vor sa-si asorteze blingul din gura si de la gat cu emblemele astea… Toate pentru un cost extra de “numai” 24.150 USD. Adica aproape cat un Ford Mustang nou-nout, care pleaca de la 26.395 USD…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed