Acasa » Eco » Ariel ne arata viitorul HIPERCAR

Ariel ne arata viitorul HIPERCAR

Postat in 24 august 2017
/
Comments are off for this post

de DG

Dupa ce am fost bombardati cu zvonuri si informatii obtinute „pe surse”, celor de la Ariel li s-a facut mila de noi si au publicat primele poze cu prototipul de lucru pentru viitorul Ariel hipercar, la care au adaugat si cateva informatii oficiale.

Viitorul model, al carui nume de cod actual este … HIPERCAR, este programat sa fie lansat in 2020 si este un model hibrid, pus in miscare de energia electrica stocata in baterii, dar care este produsa de un motor cu ardere interna. De aici si misterul esapamentului central observat in poze.

Pachetul de baterii va avea o capacitate intre 42 KWh si 56 KWh, ajutat de un motor dotat cu o microturbina, care a fost prezentata de Delta Motorsport in 2016 si care pretinde sa faca aceeasi treaba ca si un motor clasic cu ardere interna, dar cu o eficienta dubla in ceea ce priveste consumul de combustibil.

Viitorul Ariel va fi dotat cu tractiune 4×2 sau 4×4, optiunea fiind a clientului. Optiune care va fi aleasa dupa ce se cantaresc performantele. Modelul 4×2 va avea 2 motoare electrice de cate 220 KW fiecare, pentru un total de 590 CP, in timp ce modelul cu tractiune integrala va fi echipat cu patru astfel de motoare pentru o putere toatala de…1180 CP! Electrici! Deja, parca vad urmele de sudoare de pe frutile celor de la Ferrari sau Porsche. Si McLaren…

Toate miile astea de cai putere vor avea un singur scop: acceleratii cat mai puternice.

Pe hartie, viitorul Hipercar va accelera de la 0 la 60 mph (0-96,6 km/h) in 2,4 secunde, de la 0 la 100 mph (0-161 km/h) in 3,8 secunde si 0 la 150 mph (0-241 km/h) in 7,8 secunde. Viteza maxima anuntata va fi de aproximativ 257 Km/h.

sasiul glontului pe roti britanic va fi realizat din aliaje de aluminiu, iar rotile for putea fi echipate cu jante din fibra de carbon cu diametrul de 20 de inci pentru puntea fata, respectiv 21 inci pentru puntea spate.

Nu s-a anuntat nimic despre preturi, dar, Simon Saunders a anuntat ca va fi „scump, tinand cont de faptul ca va depasi performantele hypercarurilor actuale cu preturi care depasesc 1 milion de lire sterline”.

Noua nu ne ramane decat sa visam. Si sa zambim :).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed