Acasa » Stiri » Audi face noi schimbari

Audi face noi schimbari

Postat in 24 august 2017
/
Comments are off for this post

 

de DG

Nu in linia de modele, nici in management, ci in… denumirea modelelor sale.

Adio 3.0 TFSI sau 2.0 TDI.

Audi a anuntat o noua „nomenclatura standardizata” care va face o referire directa la puterea modelelor, eliminand mentionarea cilindreei acestora.

Mutarea aceasta va ajuta compania germana sa faca o tranzitie mai usoara spre modelele electrice, care sa nu induca lumea in eroare.

Numele modelelor vor ramane neschimbate de la A1 la A8, respectiv de la Q1 pana la Q8, insa, fiecare model va beneficia de o combinatie de doua numere.

detail

„30” va desemna modelele a caror putere variaza intre 81 KW si 96 KW, in timp ce „45” va desemna modelele cu puteri cuprinse intre 169 KW si 185 KW, de exemplu.

Modelele de top, cu puteri de peste 400 KW, vor primi numarul „70”.

Dar, vor exista si exceptii de la regula. Modelele sportive/ultrasportive ale casei, respectiv S si RS, nu vor primi niciun fer de denumire suplimentara deoarece s-a considerat ca acestea sunt „nume clasice” ale producatorului bavarez.

detail

Aceasta schimbare va fi implementata la noul A8, astfel incat primul model din gama va fi Audi A8 50 TDI (dotat cu motorul 3.0TDI), urmat de Audi A8 55 TFSI (3.0 TFSI), acestea urmand a fi completate de restul gamei in cel mai scurt timp.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed