Acasa » Stiri » Cel mai scump automobil britanic este un Aston Martin

Cel mai scump automobil britanic este un Aston Martin

Postat in 21 august 2017
/
Comments are off for this post

de DG

22.5 Milioane de dolari au fost platiti pentru un Aston Martin DBR1 la licitatia care a avut loc in Monterey saptamana trecuta.

Monterey Car Week este una dintre cele mai importante ocazii pentru pasionatii, foarte bogati,  dornici de automobile rare.

Automobilul despre care facem vorbire este acelasi vehicul condus de Sir Stirling Moss, cu seria de sasiu nr.1, din totalul de 5 unitati produse.

Mai mult, acest automobil a fost construit personal de Ted Cutting, seful de design al departamentului de curse al Aston Martin din acea perioada.

Desi a fost proiectat sa castige faimoasa cursa de 24 de Ore de la Le Mans din 1959, vehiculul licitat  nu a reusit sa faca acest lucru, dar a castigat cursa de 1000 Km de la Nurburgring din 1957, 1958 si 1959, iar  apoi a fost convertit pentru utilizarea pe drumuri publice.

Onoarea modelului DBR1 a fost spalata de unul din cele 5 construite, castigand cursa de la Le Mans in 1962.

Bolidul este vopsit in faimoasa nuanta de verde, numita British Racing Green si se prezinta ca o capsula a timpului, poferind o imagine perfecta despre cum arata un supercar acum 60 de ani.

Un detaliu interesant este dat de faptul ca motorul initial, un “6 in linie” de 2992 cmc, capabil sa furnizeze  268 CP, este vandut odata cu masina, dar nu este montat… Vehiculul vandut este pus in miscare de un alt motor, “fara valoare istorica”, care produce 301 CP si care poate fi chinuit pe orice circuit fara probleme.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed