Acasa » Stiri » T-ROC, noul SUV de la Volkswagen

T-ROC, noul SUV de la Volkswagen

Postat in 18 august 2017
/
Comments are off for this post

Volkswagen tocmai a anuntat faptul ca urmatorul membru al familiei SUV, T-Roc, va fi prezentat in premiera pe 23 august, in direct in mediul online. Firma a realizat deja un video in care prezinta noul SUV considerat rivalul modelelor SEAT Ateca si Adi Q2, permitandu-ne sa aruncam o privire in interior. Este deajuns sa privim o singura data in interiorul masinii pentru a ne putea da seama cum va fi influentata productia de modelul concept al T-ROC la Frankfurt Motor Show in 2014. Cabina va avea un aspect colorat  si va fi dotata cu propriul sistem  infotainment. Aparitia publica se va face la show-ul auto de la Frankfurt de anul acesta, in septembrie.

Schitele oficiale ne releva cateva deosebiri fundamentale de Tiguan: LED-urile vor fi integrate in grila frontala, aspecul va fi mai spatios, arcurile rotilor vor fi patratoase, stalpul C va fi mai robust, iar aspectul in ansamblu va fi mai puternic.

Din punct de vedere mecanic, T-ROC va avea acelasi ADN ca Audi Q2. Cel mai probabil vor fi similaritati si la proportii; in lngime T-ROC ar putea sa aiba aproximativ 4.2 metri, iar in latime 1.8. Platforma folosita va fi in mod cert MQB, aceeasi platforma folosita de Grupul VW petru Adi Q2 si SEAT Ateca. Ampatamentul ar putea sa aiba 2.6 metri, similar cu modelul Golf.

Motorul si optiunile cutiei de viteze de la T-ROC s-ar putea sa fie luat in intregime de la modelul Golf. Asta s-ar traduce intr-un motor turbo entry-level de 1.0 litri cu trei cilindrii cu o capacitate de 115 bhp. Va fi disponibil si motorul TSI EVO de 1.5 litri cu 148 bhp.

Seful VW, Herbert Diess, a pus la indoiala viitorul motoarelor diesel cu cilindree mica in masini compacte, dar T-ROC nu va fi afectat de aceasta schimbare. Este prevazut ca motoarele diesel sa constituie cea mai mare parte din vanzari pentru acest model de SUV.

Din ce am dedus pana acum, ar trebui sa vedem pe piata modelul T-ROC cu motoare diesel TDI d 1.6 si 2.0 litri, cu o putere intre 115bhp si 148 bhp. Vor fi oferite cutii cu sase sau sapte viteze pentru cele mai multe optiuni de motoare.

Vesiunile entry-level vor avea doar tractiune fata, dar e foarte probabil ca VW sa faca sistemul cu trectiune integrala 4MOTION valabil pentru variantele diesel.VW mai are posibilitatea de a lansa o gama de variante a lui T-ROC. Desi sunt posibile versiuni GTI, GTE, GTD sau R, o versiune electrica integrala este improbabila din moment ce compaia isi va lansa toate modelele electrice in cadrul marcii I.D.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed