Acasa » Stiri » Cupra isi defineste identitatea premium

Cupra isi defineste identitatea premium

Postat in 13 august 2017
/
Comments are off for this post

Compania  spaniola SEAT se gandeste sa dea un nou look reprezentativ diviziei sale sportive, Cupra- incluzand ideea unei noi embleme, dupa cum anunta unele publicatii.

Producatorul spaniol a lucrat la planuri ambitioase de cand Luca de Meo ocupa postul de director general. Seful de cercetare si design, Matthia Rabe, se arata entuziast cand vine vorba de a motiva echipa de ingineri de la SEAT Sport pentru a-si aduce o contributie mai substantiala.

 

La momentul actual, modelele Cupra au o infatisare distincta fata de SEAT-urile conventionale, ingloband motive subtile care sa diferentieze brand-ul, cum ar fi motivul steagului in carouri.

SEAT sustine definirea trademak-ului Cupra. La sfarsitul lui mai, compania a dus in atentie un logo cu totul nou, plasat deasupra  literelor care denumesc modelul Cupra.Poate si mai sugestiv, una dintre dinte propuneri arata o sigla tridimensionala cu aceeasi grafica.

Cu toate astea, SEAT a refuzat sa confirme planurile exacte, dar purtatorul de cuvant a explicat: “SEAT isi dezvolta identitatea corporatista. In plus, trebuie luat in considerare, drept o procedura comuna in activitatea noastra industriala, faptul ca noi inregistram diferite brevete, logo-uri si design-uri.”

In mod semnificativ, totusi reprezentantul companiei a mai adaugat: “Dupa cum am mentionat acum cateva luni, unul din scopurile noastre este sa dezvoltam afacerea cu SEAT Sport dicolo de activitatile motorsport.”

Comentariul sugereaza ca SEAT considera intr-adevar ca ar fi benefic sa sporeasca influenta brand-ului Cupra si legitimitatea masinilor de performanta SEAT sport, accordand modelelor mai rapide un aspect distinct fata de gama standard de vehicule. Asta ar putea sa-i dea brand-ului Cupra mai multa libertate creativa si sa-i permita firmei sa isi construiasca o aura premium, imbunatatind marjele de profit pentru editiile mai sofisticate .

Viitorul vehicul Cupra ar putea sa apara ca o varianta a modelului Leon mult mai extrema, cu sigla Cupra R. Lansarea este asteptata pe piata inainte de sfarsitul anului acesta. Rabe insusi a vorbit in martie de modelul mai sus mentionat, spunand publicului sa astepte ceva “in vreo sapte sau opt luni”. O versiune de mare performanta a SUV-ului Ateca va urma ulterior, in prima jumatate a lui 2018. Desi se cunosc lansarile viitoare, ramane in ceata daca modelele vor purta noua sigla Cupra sau nu.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed