Acasa » Stiri » Cupra isi defineste identitatea premium

Cupra isi defineste identitatea premium

Postat in 13 august 2017
/
Comments are off for this post

Compania  spaniola SEAT se gandeste sa dea un nou look reprezentativ diviziei sale sportive, Cupra- incluzand ideea unei noi embleme, dupa cum anunta unele publicatii.

Producatorul spaniol a lucrat la planuri ambitioase de cand Luca de Meo ocupa postul de director general. Seful de cercetare si design, Matthia Rabe, se arata entuziast cand vine vorba de a motiva echipa de ingineri de la SEAT Sport pentru a-si aduce o contributie mai substantiala.

 

La momentul actual, modelele Cupra au o infatisare distincta fata de SEAT-urile conventionale, ingloband motive subtile care sa diferentieze brand-ul, cum ar fi motivul steagului in carouri.

SEAT sustine definirea trademak-ului Cupra. La sfarsitul lui mai, compania a dus in atentie un logo cu totul nou, plasat deasupra  literelor care denumesc modelul Cupra.Poate si mai sugestiv, una dintre dinte propuneri arata o sigla tridimensionala cu aceeasi grafica.

Cu toate astea, SEAT a refuzat sa confirme planurile exacte, dar purtatorul de cuvant a explicat: “SEAT isi dezvolta identitatea corporatista. In plus, trebuie luat in considerare, drept o procedura comuna in activitatea noastra industriala, faptul ca noi inregistram diferite brevete, logo-uri si design-uri.”

In mod semnificativ, totusi reprezentantul companiei a mai adaugat: “Dupa cum am mentionat acum cateva luni, unul din scopurile noastre este sa dezvoltam afacerea cu SEAT Sport dicolo de activitatile motorsport.”

Comentariul sugereaza ca SEAT considera intr-adevar ca ar fi benefic sa sporeasca influenta brand-ului Cupra si legitimitatea masinilor de performanta SEAT sport, accordand modelelor mai rapide un aspect distinct fata de gama standard de vehicule. Asta ar putea sa-i dea brand-ului Cupra mai multa libertate creativa si sa-i permita firmei sa isi construiasca o aura premium, imbunatatind marjele de profit pentru editiile mai sofisticate .

Viitorul vehicul Cupra ar putea sa apara ca o varianta a modelului Leon mult mai extrema, cu sigla Cupra R. Lansarea este asteptata pe piata inainte de sfarsitul anului acesta. Rabe insusi a vorbit in martie de modelul mai sus mentionat, spunand publicului sa astepte ceva “in vreo sapte sau opt luni”. O versiune de mare performanta a SUV-ului Ateca va urma ulterior, in prima jumatate a lui 2018. Desi se cunosc lansarile viitoare, ramane in ceata daca modelele vor purta noua sigla Cupra sau nu.

Articole similare