Acasa » Eco » Faraday Future sunt captivi in…prezent

Faraday Future sunt captivi in…prezent

Postat in 7 august 2017
/
Comments are off for this post

de DG

Dupa ce au lansat doua concepte auto, mai mult decat interesante, cu mult tam tam si cu multe “poze” cu banii,  miliardarul chinez Jia Yueting, marele sef de trib al companiei LeEco, o companie chinezeasca de produse de larg consum, si-a dat seama ca banii aratati nu prea sunt disponibili si a inceput sa dea din colt in colt.

Niste luni mai traziu, Faraday Future a decis sa caute un loc pentru fabrica si, copiind modelul Tesla, care a luat o fabrica de la Toyota, au inceput sa verifice ce pot lua pe bani putini.

Las Vegas a fost o optiune, care a picat. Dar s-au decis sa faca plata pentru o cladire cu o suprafata de 9,2 hectare, care va sta la baza viitoarei “ Sequoia Plant”, nume dat datorita localizarii in orasul Hanford, langa Sequoia National Park.

Dupa semnarea hartiilor a urmat o curatenie generala, unde toti angajatii au dat cu matura si au vopsit, iar aici vorbim inclusiv de Ulrich Kranz, Chief Technology Officer-ul companiei, care este un veteran in industrie, fiind “ furat” de la BMW, care a fost vazut vopsind.

Am aflat, totodata, ca Faraday Future a ipotecat sediul din zona Los Angeles pentru a obtine un imprumut de 14 milioane de dolari de la Innovatus Capital, iar asta inseamna ca nu sunt tocmai aproape de a face ceva.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed