Acasa » Stiri » Ferrari planuieste un SUV… sau FUV?

Ferrari planuieste un SUV… sau FUV?

Postat in 4 august 2017
/
Comments are off for this post

de DG

“Mai bine ma impuscati inainte” au fost vorbele lui Sergio Marchionne undeva prin Februarie 2017, cand a venit vorba despre un SUV Ferrari.

6 luni mai tarziu, adica miercurea trecuta, Bloomberg a raportat un dialog cu “ il capo di tutti capi” Marchionne, care a spus ca daca se va face un SUV cu calutul cambrat pe capota, acesta va fi “ Ferrari Style”!

Mai mult, italienii refuza pana si numele de SUV , care vine de la “ Sport Utility Vehicle” , si, se pare, noua creatie se va numi “ Ferrari Utility Vehicle”, conform spuselor CEO-ului italian.

In plus, Marchionne a declarat ca nu vrea un model care sa se iala tranta cu Cayenne sau Bentayga, ci ceva cu totul special, iar asta inseamna doua lucruri: italienii ori coc ceva ce va rupe gura targului sau habar nu au ce vor face.

Discutia a plecat de la subiectul cifrelor de productie, Ferrari dorind sa depaseasca granita celor 10000 de unitati produse anual, subiect considerat a fi blasfemie pe vremea lui Luca di Montezemolo care dorea fix opusul: mentinerea statutului marcii prin cifre limitate de productie.

Ce-i drept, de atunci, a aparut GT4C Lusso, un Ferrari cu 4 locuri, tractiune integrala si, totodata, primul Ferrari disponibil cu doua optiuni de motorizare: V12, 690 CP sau V8 si 600 CP.

Deci exista platforma de plecare, compatibila cu un SUV cu 4 usi, chiar daca sunt zvonuri ca se discuta o versiune cu doua usi, precum si una cu 2+2 usi, care va avea usile din spate mascate, vezi Mazda RX-8 sau BMW i3.

Din pacate, avem de asteptat pana in 2018 cand va fi prezentat noul plan cincinal, chiar daca aminteste de vechea propaganda comunista, iar noul model ar trebui prins in planurile de dezvoltare.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed