Acasa » Eco » Honda prefigureaza viitorul CR-V cu un concept hibrid

Honda prefigureaza viitorul CR-V cu un concept hibrid

Postat in 5 septembrie 2017
/
Comments are off for this post

 

de DG

Salonul Auto dela Frankfurt din acest an se anunta foarte interesant, iar Honda contribuie cu o doza proprie.

Prefigurand viitorul model de serie al modelului CR-V, Honda aduce la salonul german conceptul CR-V Hybrid, care marcheaza cateva premiere pentru niponi.

In primul rand, ne arata cum va arata viitorul model de serie, deoarece ne asteptam sa vedem preluate majoritatea elementelor prezentate aici: caroseria noua, faruri cu LED, stopuri cu LED, precum si un tren de rulare hibrid.

 

Honda CR-V Hybrid vine cu un sistem de propulsie cu doua motoare i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), care include si un motor termic, care functioneaza in ciclu Atkinson.

Sistemul i-MMD gestioneaza intreaga functionare a motoarelor, atat cel termic cat si cel electric, pentru a determina cel mai eficient mod posibil de punere in miscare a SUV-ului. Trei moduri sunt disponibile:

  • EV Drive (100% electric) – alimentat de baterii;
  • Hybrid Drive – motoroul termic pune in miscare generatorul, care, la randul sau, alimenteaza motorul electric, acesta din urma punand in miscare rotile;
  • Engine Drive – motorul termic pune in miscare rotile.

Odata cu lansarea in Europa, in 2018, noul CR-V va putea fi dotat si cu un motor termic, alimentat cu benzina si cilindreea de 1.5 litri. Acest motor va putea fi cuplat la o cutie de viteze cu 6 trepte sau la una tip CVT.

Un detaliu interesant il reprezinta eliminarea motorizarii diesel pentru Europa, astfel ca noul CR-V va fi disponibil fie cu motor termic cu benzina, fie hibrid.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed