Acasa » Stiri » Mazda inventeaza MAC-ul cu benzina

Mazda inventeaza MAC-ul cu benzina

Postat in 9 august 2017
/
Comments are off for this post

de DG

 Inainte sa lacrimati de emotia unui motor produs cu Apple, MAC vine de la Motor cu Aprindere prin Compresie, uneori Compresie, depinzand de cartea pe care o deschideti.

Un soi de unicorn in cercul inginerilor, acesta a fost gasit de inginerii din Tara Soarelui Rasare, iar acest lucru a devenit evident odata cu evenimentul tinut ieri de Mazda, la Hiroshima, intitulat  „Sustainable Zoom-Zoom 2030”.

Botezat SKYACTIV-X, noul motor este primul motor din istorie care va folosi autoaprinderea benzinei, fara a utiliza bujii. Practic este un motor tip HCCI ( Homogeneous charge compression ignition) si este primul care va fi oferit in masa.

Niponii nu au oferit prea multe detalii, ci doar cateva cifre reeritoare la o eficienta marita cu 10 pana la 30% fata de SKYACTIVE-G, precum si cateva idei despre un raspuns mai bun si un moment motor mai mare si mai stabil, la turatii mai reduse.

Totul culminand cu o valoare mult mai scazuta a emisiilor poluante si a consumului de carburant.

Tinand cont de faptul ca noul motor a daramat stalpul principal de sustinere a cauzei motoarelor Diesel, ramane o singura intrebare: vor mai rezista ele in urmatorii 20 de ani?

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed