Acasa » Eco » Nissan isi lasa admiratorii sa astepte

Nissan isi lasa admiratorii sa astepte

Postat in 9 august 2017
/
Comments are off for this post

 

Vehiculele electrice sunt masinile viitorului, iar Nissan este pregatit sa faca pasul urmator spre un viitor mai tehnologizat cu noua generatie de automobile Leaf. Detaliile le culegem pe sarite, deoarece niponii nu lasa decat vagi imagini ale noului model prin teasere si prin reclame, cum a fost de altfel cazul aparitiei sale recente.

In aproximativ o luna, Nissan promite sa faca o prezentare oficiala a vehiculului Leaf, intr-un eveniment de mare importanta. Momentan, aruncam o privire la lampile din spatele masinii, grila frontala si “silueta” sa pe de-a-ntregul.

In plus, ca sa nu ne lase prea mult cu gura cascata, in teaser este prezentat pe scurt si sistemul semi-autonom al modelului Leaf, precum  si  structura sistemului infotainment.

 

 

Nissan mai anunta ca pachetele aerodinamice  vor putea permite ca Leaf sa poate parcurge distante mai mari numai dupa o singura incarcare. Design-ul  aerodinamic fost gandit astfel incat sa ii sporeasca utilitatea practica, facand-ul mai stabil la viteza mare si mai putin vulnerabil la conditii nefavorabile de vreme

Postul Norvegian de televiziune Broom a sustras cateva imagini cu viitorul Leaf care pare sa confirme asemanarea partii frontale cu ultimul model Micra. Liniile mai puternice confera prestanta automobilului, iar contrastul dintre acoperisul negru si vopseaua alba de pe restul masinii ii dau un aspect indraznet.

Detaliul care pare sa capteze toata atentia este noul concept de pedala. Sistemul e-pedal permite pedalei sa fie pornita si oprita  printr-un schimbator. Daca lucrurile stau asa cum spun cei de la Nissan, aceasta devine singura pedala de care soferul a avea nevoie pentru 90% din operatiunele de condus.

Multe masini electrice pot fi deja conduse cu o singura pedala multumita fortelor de franare regenerative daca soferul poate anticipa cum va arata drumul. Sistemul e-pedal de la Nissan este chiar mai dezvoltat, intrucat permite controlul asupra franelor in majortatea situatiilor, ceea ce inseamna ca masina va incetini automat in momentul in care soferul isi ia piciorul de pe accelerator.De asemenea, se adauga si programul ProPILOT care vine cu cu o gama larga de functii semi-automate ce vor permite masinii sa se coduca singura pe autostrada. La o singura apasare de buton noul Leaf va incepe sofatul autonom, tinand sub control directia, acceleratia si franatul.

Noul Leaf este pasul pe care trebuie sa il faca Nissan spre vehiculele autonome.

In viitor, cum este si de asteptat, Nissan va putea oferi un grad din ce in ce mai ridicat de autonomie cu sisteme concepute pentru sofatul autonom in mediul urban.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed