Acasa » Eco » Nissan prezinta viitorul – Ariya Concept

Nissan prezinta viitorul – Ariya Concept

Postat in 23 octombrie 2019
/
Comments are off for this post

de DG

Salonul Auto de la Tokio, care are loc intre 24 Octombrie si 4 Noiembrie, este locul de joaca preferat al producatorilor niponi.

Nissan a prezentat noul concept electric botezat Ariya Concept, care prefigureaza noua directie, atat a industriei cat si a casei nipone -un crossover/SUV compact electric.

Ca alura generala am inteles ca ar fi cat un Nissan Rogue din SUA, cunosctut la noi drept X-Trail, iar productia de serie a unui astfel de model este relativ pregatita. Ca nota personala, mi se pare ca seamana, cel putin din fata, cu Hyundai Nexo, dar asta conteaza mai putin.

Lasand de-o parte detaliile de design, conceptul Ariya prezinta o noua linie generala, fara artificii stilistice inutile, precum grilele false de admisie, inutile la un vehicul electric.

Mai mult, detaliile tehnice nu sunt cunoscute, inca, exceptie facand sistemul de asistenta la conducere ProPilot 2.0 al casei, care permite un regim de croaziera semi-autonom, in conditii de rulare pe autostrada. Cei de la Insideevs.com spun ca Ariya are o autonomie de 300 mile (480 km), iar asta tocmai l-a pus pe radarul meu cand vine vorba de noile tehnologii Nissan.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed