Acasa » Stiri » Noul concept BMW Z4 Roadster

Noul concept BMW Z4 Roadster

Postat in 16 august 2017
/
Comments are off for this post

BMW ne ofera cea mai detaliata prezentare de pana acum a noului concept Z4 de Roadster, care urmeaza sa fie prezentat oficial weekend-ul acesta la Pebble Beach.

Noua imagine a vehiculului prezentata intr-un teaser postat recent ne prezinta nuanta puternica de portocaliu a masinii si frontul indraznet. In foarte putin timp, dupa Monterey Car Week vom putea avea o reprezentare mult mai clara a modelului.

Noile Audi TT Roadster si Mercedes SLC modelele rivale ale lui Z4 isi vor face debutul pe 17 august. BMW isi va da pe fata noul concept intr-o maniera care sa starneasca apetitul cumparatorilor pentru produsul final.

Ce observam din imaginile postate in mediul online sunt grila rinichi, forma LED-rile , rotile din aliaj si taieturile care divid corpul masinii. Inca e greu sa ne imagina profilul, dar imagini anterioare cu silueta modelului pot indica faptul ca vehiculul ar putea sa aiba un acoperis rabatabil in stil targa cu o despartitura fixa.

Z4 a fost surprins in timpul testelor de mai multe ori pana acum. Ultima ipostaza il arata in zapada, mai putin camuflat comparativ cu seria anterioara de imagini facute la Nurburgring.

Noul Roadster Z4 va inlocui modelul de a doua generatie care incepe sa arate semne de imbatranire. Pe langa asta, dupa lansare ar putea  face concurenta modelului de Porsche 781 Boxster si  noii Toyota Supra, cu ultima urmand sa imparta  platforma.

In ciuda formei complexe, fabricantii ar putea sa renunte la acoperisul rabatabil din metal greu al modelului curent de Z4, in favoarea unei capote traditionale, mult mai usoare. Asta arata ca masina ar tinti mai mult la fanii Boxster decat la admiratorii modelelor mai sofisticate cum ar fi SLC-urile. Avem motive intemeiate sa credem ca asa va fi din moment ce un angajat BMW a vorbit in media despre viitoarea constructie a masinii: “masina aceasta va folosi corpul de greutate usoara pe care il au si i3 si i8. Chiar si cu tipul acela de constructie pretul va ajunge la cel pe care il are curentul Z4.”

Motoarele de tip TwinPower turbo vor fi oferite atat in forma cu patru cilindrii cat si cu sase cilindrii. Ca si inainte, toate masinile vor avea tractiune spate.

Z4 va folosi acelasi ax de spate ca M3 si M4. Viitoarea generatie de roadstere BMW va oferi o baza pentru o Toyota Supra reinnoita, gandita sa se ridice deasupra modelului greu de vandut cu GT 86. Supra se va diferentia de Z4 prin faptul ca va fi un coupe cu acoperis fix, influentat de conceptul lui FT-1 din 2014.Versiunea Toyota ar putea da si un model hibrid cu motoare electrice care sa sporeasca alimentarea in locul motoarelor turbo.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed