Acasa » Eco » Tesla lanseaza Model Y in 2019

Tesla lanseaza Model Y in 2019

Postat in 14 august 2017
/
Comments are off for this post

Tesla Model Y este mult asteptatul model care sa ii ia cu asalt pe producatorii traditionali de automobile, dupa ultima aparitie incununata de succes a Modelului 3.

Recent, dupa ce compania a spus ca noul Model Y va avea o platforma cu totul noua, Elon Musk a mai confirmat faptul ca Model Y va avea aceeasi configuratie ca Modelul 3.

Imaginile aparute online  arata cum Model Y ar trebui sa se prezinte, si sunt urmate de alte imagini dintr-un teaser in care ni se infatiseaza o masina eleganta, foarte bine proportionata, fara oglinzi laterale. Intrucat este un SUV, cel mai probabil va avea tractiune integrala, insa pentru un vehicul electric mult mai capabil, cei interesati ar putea astepta modelul Tesla de pickup, despre care se spune ca este in dezvoltare.

Regulile de siguranta ar putea constrange Tesla sa adauge oglinzi in locul camerelor in productia Model Y, programata pentru 2019. Odata ce ajunge pe piata, va fi indreptat catre clientii BMW si Audi, carora ar putea sa le ofere o noua optiune de electromobil.

Ne asteptam ca Model Y sa continue design-ul in spiritul Model S ,insemnand ca va avea frontul blindat din moment ce motorul nu are nevoie de ventilatie printr-un radiator sau grila asociata.De asemenea, ne asteptam ca sistemele de autonomie complexa cu pilot automat, care fac faima Tesla,  sa fie imbunatatite.

Detaliile nu sunt chiar atat de multe in media, dar din cate se aude, Tesla va renunta la usile extravagante “Falcon”  pe care le are SUV-ul Model X, si cauta sa se apropie de pretul si marimea automobilului Model 3. Asemanarile se pastreaza si in ce priveste capacitatea bateriei, estimata la 220 sau 320 de mile. Oricum, pana la momentul lansarii tehnologia bateriei va evolua si este posibil sa se schimbe capacitatea vehiculului.

Viitoare modele Tesla despre care se stie ca sunt inca in productie sunt un minibus electric, un camion electric HGV si o a doua generatie de Roadstere. Inainte ca aceste vehicule sa ajunga pe piata, Tesla se va concentra pe planuri mai de zi cu zi, cum ar fi sa produca 50,000 de Model 3 pentru cumparatorii nerabdatori.

 

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed