Acasa » Stiri » One Jaguar to rule them all: XJR575

One Jaguar to rule them all: XJR575

Postat in 24 iulie 2017
/
Comments are off for this post

de DG

Jaguar face eforturi sa ramana la masa baietilor mari, dominata, fara drept de apel, de trio-ul german: Audi, BMW si Mercedes-Benz. Ordinea este alfabetica.

Cavalerul britanic beneficiaza de o imbunatatire a performantelor motorului, care este acelasi V8 supraalimentat, cu cilindreea de 5 litri folosit pentru modelele de top produse de Jaguar si Land Rover.

Puterea a crescut de la 542 CP la 567 CP, iar momentul motor dezvoltat atinge cifra magica: 700 Nm.

Prima suta de km/h este atinsa, cu plecare de pe loc, in 4,2 secunde, iar accelerarea continua pana la atingerea vitezei maxime de 300 km/h.

In interior apare o noua centrala multimedia, cu un ecran tactil de 10 inci si cateva artificii menite sa gadile ego-ul proprietarului, in special o inflatie de logo-uri cu 575…

Ca alte noutati, ar fi introducerea sistemului de monitorizare a oboselii soferului, franare autonoma de urgenta, precum si sistemul de mentinere a benzii de mers. Mai bine mai tarziu, decat deloc…

Pretul anuntat, pentru ogiva cu roti, este de 93710 lire sterline, adica usor peste 100k euro.

P.S. Mai jos exista o explicatie menita sa scoata din ceata pe oricine:

  1. 575 vine de la puterea dezvoltata la iesirea din motor si vine de la PS (Pferdestärke), in timp ce CP din text fac referire la BHP (Brake Horse Power).
  2. 1 PS=0.735499 KW, in timp ce 1 CP(BHP)=0.7457.
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed