Acasa » Stiri » Opel Corsa ecoFlex, acum si mai anorexic

Opel Corsa ecoFlex, acum si mai anorexic

Postat in 17 octombrie 2012
/
Comments are off for this post

Un producator de masini sport care vorbeste despre protectia mediului este pur si simplu demagog, insa, cand vine vorba despre modele de oras proletare, chiar ne face placere sa le asezam pe harta eficientei.

Uite, de exemplu, cazul lui Opel Corsa ecoFlex facelift, care a devenit cel mai cumpatat automobil diesel din istoria constructorului german.

Masinuta isi pastreaza nemodificat CDTI-ul de 1,3 litri, dar numai in ceea ce priveste puterea si cuplul: 95 CP, 190 Nm/1.750-3.250 rpm.

In schimb, celelalte ajustari tehnice – recalibrarea ECU-ului, montarea unei cutii manuale cu frictiuni minime, alegerea unor anvelope cu rezistenta redusa la inaintare, instalarea unei pompe de ulei cu debit variabil, utilizarea unui ulei de transmisie cu vascozitate redusa – au pus umarul la diminuarea consumului mediu cu 0,2 litri/100 km. Mai exact, Corsa ecoFlex a ajuns sa soarba doar 3,3 litri/100 km!

Emisiile de CO2 au scazut si ele de la 94 g/km la 88 g/km, protejand modelul german de… majoritatea atacurilor ecologiste. Acuma, daca te vei trezi cu geamurile sparte, adu-ti aminte ca ticniti exista pretutindeni.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed